Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:24 30 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judecătoria Constanța s-a pronunțat în dosarul lui Gabriel Coteanu! Iată ce pedeapsă a primit fostul șef al Poliției din Eforie

ro

30 Jul, 2024 14:00 433 Marime text


Dosarul în care Cornel Gabriel Coteanu, fostul șef al Poliției Eforie, este cercetat într-un dosar penal pentru sustragerea sau distrugerea de probe ori de înscrisuri a ajuns luni, 29 iulie 2024, la Curtea de Apel Constanța. 
 
Potrivit portalului instanțelor de judecată, acesta a depus contestație față de decizia Judecătoriei Constanța, de a-i amâna aplicarea pedepsei, de la termenul din 05 iulie 2024.
 
 
MINUTA

Solutia pe scurt: În baza 275 alin. 1 C.pen., rap. la 396 alin. 1, 4 și 10 C. pr. pen., stabileşte în sarcina inculpatului C.C.G., ..., pedeapsa de 9 (nouă) luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de sustragerea sau distrugerea de probe ori de înscrisuri. În baza art. 83 alin. 1 C. pen., amână aplicarea pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. În baza art. 85 alin. (1) C. pen., pe durata termenului de supraveghere, inculpatul va respecta următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Constanţa, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 85 alin. 2 lit. b) C.pen., impune inculpatului ca pe parcursul termenului de supraveghere, să presteze o muncă neremunerată în cadrul Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa sau la Primăria/Consiliul Local Constanţa, jud. Constanţa, pe o perioadă de 60 de zile. În baza art. 86 alin. (1) C. pen. pe durata termenului de supraveghere, datele prevăzute în art. 85 alin. (1) lit. c) - e) se comunică Serviciului de Probaţiune Constanţa. În baza art. 404 alin. (3) C. proc. pen., atrage atenţia inculpatului asupra consecinţelor nerespectării măsurilor de supraveghere impuse şi ale săvârşirii de noi infracţiuni în cursul termenului de supraveghere. În baza art. 274 alin. 1 C. proc pen., obligă inculpatul C.C.G. la plata sumei de 3500 lei, din care 500 lei aferente fazei de urmărire penală şi 3000 de lei aferente fazei judecăţii, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de către stat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea copiei de pe minută. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 05.07.2024.

 
Curtea de Apel Constanța a fixat termen pe data de 14.11.2024. Oricare va fi decizia instanței, aceasta va fi definitivă!

 
Reamintim că, potrivit rechizitoriului, Coteanu Gabriel Cornel este acuzat că, „la data de 25.07.2019, în calitate de comandant al Poliției stațiunii Eforie, după ce i-a solicitat agentului de poliție (...) să îi înmâneze procesul-verbal de constatare a infracțiunii flagrante privind depistarea în cursul aceleiași zile a numitului (...) conducând un moped pe drumurile publice fără permis de conducere, a reținut înscrisul menționat, fără a-l înregistra în evidențele unității în vederea constituirii unui dosar penal vizavi de situația de fapt amintită, în scopul împiedicării tragerii la răspundere penală a făptuitorului întrunește elementele cosntitutive ale infracțiunii de sustragerea sau distrugerea de înscrisuri“.
 
Referitor la modalitatea alternativă a elementului material al infracțiunii, aceasta constă în reținerea înscrisului, împrejurare care rezultă în mod implicit din neconstituirea unui dosar penal cu privire la infracțiunea de conducere fără permis constatată“, se mai arată în actul de sesizare a instanței.
 
Prezentul dosar este disjuns din cauza instrumentată de DNA Constanța, cauză în care Cornel Gabriel Coteanu, fostul șef al Poliției Eforie, a fost deferit justiției în 2021.
 
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Cornel Gabriel Coteanu Unul dintre cei mai vechi șefi din Poliția Constanța, trimis în judecată într-un alt dosar! (DOCUMENT)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii