Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
18:07 22 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noul vicepreședinte al CSM, legături cu Constanța (DOCUMENTE)

ro

28 Dec, 2021 00:00 3555 Marime text

 
  • Între anii 2008 și 2010, magistratul Nicolae Andrei Solomon și-a desfășurat activitatea în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia, arondat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța.
  • Acesta a fost, totodată, purtător de cuvânt al unității de parchet din Medgidia.
  • În 2010, procurorul a obținut transferul în București.
  • În Secțiunea Documente puteți consulta declarațiile de avere și de interese ale magistratului, dar și Ordinea de zi soluționată a ședinței Plenului CSM în care acesta a primit votul pentru noul mandat de vicepreședinte al CSM.
 
Procurorul Nicolae Andrei Solomon a fost ales noul vicepreședinte al Consiliului Superior al Magistraturii, urmând ca mandatul său pe funcție să înceapă de la data de 7 ianuarie 2022.
 
Magistratul este cunoscut și în județul Constanța după ce timp de doi ani, între anii 2008 și 2010, și-a desfășurat activitatea în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia, arondat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, unde a îndeplinit și funcția de purtător de cuvânt.
 
Ulterior, acesta a obținut transferul la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 București, unitate de parchet unde, de asemenea, a îndeplinit și funcția de purtător de cuvânt
 
La data de 16 decembrie 2021, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a ales în funcția de vicepreședinte al Consiliului Superior al Magistraturii pe magistratul Nicolae Andrei Solomon, membru ales al CSM, funcția fiind în prezent asigurată de magistratul Florin Deac.
 
Mandatul procurorului Solomon va începe de la data de 7 ianuarie 2022, în favoarea sa fiind exprimate 14 voturi, în timp ce alte cinci au reprezentat un vot negativ.
 
Avere și interese
 
În ultima declarație de avere afișată pe site-ul CSM și completată în 2021, magistratul a menționat că nu deține terenuri sau alte bunuri imobile, având un autoturism Toyota fabricat în 2020.

 
Totodată, procurorul a precizat că deține bijuterii și ceasuri cu o valoare aproximativă de 6.000 de euro, fiind dobândite în perioada 2018 – 2021, iar la data de 28 decembrie 2020, acesta a vândut un autoturism Mazda 3 pentru 14.600 de lei, cumpărător fiind Ioan Topa.
 
La capitolul active financiare, noul vicepreședinte al CSM a precizat că deține împreună cu soția sa, Camelia-Maria, conturi și depozite în lei, euro și dolari americani, deschise la diverse bănci începând cu anul 2006. Totodată, procurorul a notat două împrumuturi acordate unor persoane fizice, unul de 10.000 de euro (către Nicolae Solomon), iar un al doilea, de 4.350 de euro și 14.200 de lei (către Irina Zavera).
 
În ce privește veniturile salariale, Nicolae Andrei Solomon a menționat „chirie / restanțe / diferențe / diurnă / voucher vacanță“ de la CSM în valoare totală de 175.594,24 de lei (fiind vorba despre sume restante inclusiv din anii 2016 - 2017), alți 321.869 de lei încasați de la CSM reprezentând salariul în calitate de membru ales și restanțe salariale de la Parchetul Tribunalului București de 15.601 lei.
 
La rândul său, Camelia Maria Solomon a realizat venituri din „chirie / transport /voucher vacanță“ în sumă totală de 6.967 de lei de la Institutul Național al Magistraturii, alți 190.180 de lei au reprezentat salariul de la INM, iar 7.714 lei au reprezentat restanțele salariale încasate de la Curtea de Apel București, în timp ce 13.472 de lei reprezintă „alte venituri“ de la CSM.
 

Totodată, magistratul a menționat și alocațiile copilului.
 
În declarația de interese, magistratul a menționat că nu are niciunul, însă a notat contractele încheiate între soția sa și INM, în cadrul unor programe de formare profesională.
 
În Secțiunea Documente puteți consulta declarațiile de avere și de interese ale magistratului, dar și Ordinea de zi soluționată a ședinței Plenului CSM în care acesta a primit votul pentru noul mandat de vicepreședinte al CSM.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Magistratul de legătură în relația cu Regatul Spaniei, cunoscut și la Constanța! Ce a făcut (DOCUMENTE)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii