Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:17 03 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O companie din Germania cheamă în instanță firma ABC Pro Medical Services SRL din Constanța

ro

03 Oct, 2024 17:00 227 Marime text
Foto cu rol ilustrativ. Sursa: ZIUA de Constanța
  • Obiectul dosarului este somație europeană de plată
 
Pe 1 octombrie 2024, Judecătoria Constanța a înregistrat dosarul 27933/212/2024, cu părțile Enagic Europe GMBH și ABC Pro Medcial Services SRL.
 
Enagic Europe GMBH are calitatea de reclamant, iar ABC Pro Medical Services SRL este pârât.
 
Obiectul dosarului este somație europeană de plată.
 
Magistrații de la Judecătoria Constanța încă nu a dat termen în acest proces.


 
Despre ABC Pro Medical Services SRL
 
Conform termene.ro, platformă consultată joi, 3 octombrie 2024, ABC Pro Medical Services SRL a fost înființată pe 16 octombrie 2020, are sediul social într-un apartament de pe bulevardul Ferdinand nr. 94 din Constanța și obiectul de activitate este „comerț cu amănuntul al articolelor medicale și ortopedice, în magazine specializate”.
 
Timp de aproape un an an, firma a funcționat pe strada Constantin Dobrogeanu Gherea.
 
Firma a fost înființată de asociat fondator și administrator Oprea Astrid-Mihaela (M.Of. 3954/10.11.2020).
 
La aproape doi ani de la înființare, Oprea Astrid-Mihaela a cedat capitalul social către Stoica Ana-Antonella (M.Of. 4133/03.10.2022).
 
La începutul lui ianuarie 2023, asociat și administrator devine Oprea Tiberiu-Nicolae, care se ocupă de firmă și în prezent (M.Of. 254/18.01.2023).
 
Fără cifră de afaceri în ultimii doi ani
 
Datele financiare ale ABC Pro Medical Services SRL arată că pe anul 2023 nu a avut cifră de afaceri, a avut o pierdere de 110.806 lei și a avut un singur salariat. Datoriile înregistrate erau de 320.088 de lei.
 
De asemenea, nici în anul 2022 firma nu a avut cifră de afaceri și a înregistrat pierderi de 140.446 de lei și datorii de 281.395 de lei.
 
Despre Enagic Europe GMBH
 
Firma are sediul în Dusseldorf, Germania și a început activitatea de dedurizare a apei din anul 1974.
 
Potrivit site-ului oficial, compania mai are birouri în 26 de țări, în 43 de locații, printre care se numără: Franța (Paris), Italia (Roma), România (Brașov) și Portugalia (Porto).
 
Ce este somația europeană de plată
 
Conform lege5, somația europeană de plată este reglementată prin Regulamentul (CE) nr. 1896/2006 – instituirea unei proceduri europene de somație de plată. Procedura europeană de somație de plată (EOP) se aplică în materie civilă și comercială în cazurile în care cel puțin una dintre părți trăiește într-o țară a UE diferită de cea în care se introduce cererea pentru o somație. O somație europeană de plată este comunicată sau notificată pârâtului în conformitate cu legislația națională a țării în care se efectuează comunicarea sau notificarea. Metodele posibile pentru comunicarea sau notificarea somației europene de plată, însoțită sau neînsoțită de confirmarea de primire de către pârât, sunt stabilite în regulament. În cazul în care instanța respinge cererea pârâtului, somația europeană de plată rămâne valabilă. În cazul în care, pe de altă parte, instanța hotărăște că reexaminarea se justifică, somația europeană de plată devine nulă și neavenită.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecția datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise. 
 
Citește și:
Două firme cheamă în judecată Asociația Art Society Center din Constanța, organizatoarea FITIC
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii