Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:38 19 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O doctoriță de familie din Constanța, în arest la domiciliu pentru luare mită (MINUTĂ)

ro

26 Mar, 2022 00:00 14213 Marime text
 
  • Medicul este cercetat pentru comiterea infracţiunilor de luare de mită (6 fapte) şi fals informatic (8 fapte).
 
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au solicitat și obținut menținerea în stare de arest preventiv a unei doctorițe de familie din Constanța, aceasta fiind acuzată de luare de mită și de fals informatic.
 
Decizia Tribunalului Constanța nu este definitivă! 
 
Minută
 

Solutia pe scurt: În baza art. 236 Cod.proc.pen.: Admite sesizarea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa şi dispune prelungirea măsurii preventive a arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 01.04.2022 şi până la data de 30.04.2022 a inculpatei P.L.A, pentru comiterea infracţiunilor de luare de mită, prev. de art. 289 alin. 1 Cpen. (6 fapte) şi fals informatic, prev. de art. 325 Cpen. (8 fapte), toate cu aplic. art. 38 alin. 1 Cpen.. În baza art. 275 alin. 3 Cod proc.pen.: Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie.

 
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea, arestarea preventivă sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nicio situaţie să înfrângă prezumţia de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.
 
Nu este primul medic din Constanța ajuns în ultima perioadă în atenția procurorilor.
 
La jumătatea lunii februarie 2022, judecătorii din Constanța au decis condamnarea definitivă a unui medic de familie (Cristina Chiriloaie), acuzat de uzurpare a funcției, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit și de favorizarea făptuitorului - 1 an și 3 luni închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani.
 
PRECIZĂRI:
 

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Un an și trei luni de închisoare cu amânare pentru un medic de familie din Constanța! Oficial și definitiv
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii