Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:14 02 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O firmă cu capital olandez cheamă în instanță Nizicom International SRL, controlată de Constantin Zicu

ro

02 Sep, 2024 11:09 203 Marime text
Sediu Global Agro Holding BV Olanda, sursă foto - Google MapsPe 30 august 2024, la Curtea de Apel Constanța a ajuns dosarul, în stadiul de apel, cu indicativ 1711/179/2023, unde SC Nizicom Internațional SRL (2013) este apelant pârât, iar Dutch Trading International SRL este reclamant.
 
Pe fond, pe 19 martie 2024, la Tribunalul Tulcea s-a dat următoarea soluție pe scurt – „Admite acţiunea. Obligă pârâta la plata către reclamantă a sumei de 444.134,92 lei, reprezentând contravaloare produse livrate, la care se adaugă dobândă legală penalizatoare calculată începând cu data de 11.05.2023 şi până la stingerea integrală a debitului principal. Obligă pârâta la plata sumei de 14.091,35 lei cu titlu cheltuieli de judecată. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare, care se depune la instanţa a cărei hotărâre se atacă. Pronunţată azi 19.03.2024, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”.
 
Contactat telefonic, Constantin Zicu de la SC Nizicom Internațional SRL a precizat pentru cotidianul ZIUA de Constanța că într-adevăr este vorba de o plată întârziată, unde compania olandeză a decis să îl cheme în instanță. „Am făcut plata care era necesară, însă firma a cerut și penalități de întârziere, care nu sunt stipulate în contract”, a menționat Zicu. „Vom vedea ce decide instanța și ne von conforma”, a mai spus omul de afaceri.
 
SC Nizicom Internațional SRL (2013) cu sediul social, începând din 2017, în în comuna Ceamurlia, județul Tulcea reprezentată dee asociat unic și administrator Zicu Constantin. Obiect de activitate – intermedieri în comerțul cu materi prime agricole, animale vii etc. Societatea s-a înființat în 2013 cu sediul social în constanța, str. Dionisie cel Mic 52 C. În anul 2017, odată cu depunerea proiectului pentru finanțarea construirii unei ferme de taurine.
 
Societatea Nizicom Internațional SRL (2013) Ceamurlia a declarat pentru anul 2023 cifră de afaceri de 17,4 milioane lei, profit modest de 238.721 lei, patru angajați, datorii de 9,5 milioane lei și active imobilizate de 7,10 milioane lei.
 
Deține,astfel, o fermă de tăurași cu capacitate 450 de capete cu fonduri europene de 5 milioane lei prin AFIR și două blocuri pe str. Baba Novac 102.
 
Amintim că pe data de 5 martie 2018, Primăria Constanţa a emis Autorizaţia de Construire nr. 227 pentru SC Nizicom Internaţional SRL. Actul constă în „Construire 2 imobile locuinţe colective P+4E pe strada Baba Novac nr. 102“.
 

Cine l-a dat în judecată pe Zicu Constantin?

 
Societatea Dutch Trading Internațional SRL (2008) Mizil, Ferma de Taurine, județul Prahova, care dă în judecată pe Zicu Constantin în calitate de asociat unic al firmei Nizicom Internațional SRL (2013) Ceamurlia, are capital străin, asociat unic compania Global Agro Holding BV Olanda și administrator cetățeanul olandez Gerrit Bronkhorst. Societatea cu capital social integral olandez are puncte de lucru permanente în Adâncata, județul Ialomița și  Maramureș, localitatea Tulghieș.
Cetățeanul olandez Gerrit Bronkhorst mai deține calitatea de administrator și/sau reprezentant persoană juridică în societățile CC Bovine SRL Tulghieș, Maramures, Bovi-Land SRL Oiejdea, Alba și Bovinia Ranch SRL Maramureș.
 
Societatea Dutch Trading Internațional SRL (2008) Mizil - Ferma de Taurine, județul Prahova, prin administrator  Gerrit Bronkhorst, a declarat pentru anul 2023 cifră de afaceri de 124,7 milioane lei, profit de 5,4 milioane lei și 44 de angajați. Societatea cu capital integral olandez deține active imobilizate în valoare de 25,8 milioane lei.
 
PRECIZĂRI:

 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
De asemenea, pentru redactarea acestui articol au fost folosite și infoirmații de pe termene.ro.
 
Citește și: 

Nizicom Internaţional SRL, undă verde de la municipalitate. Va ridica două imobile de patru etaje fiecare pe strada Baba Novac

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii