O judecătoare din Constanța, înjurată ca la ușa cortului de un inculpat chiar în sala de judecată!
O judecătoare din Constanța, înjurată ca la ușa cortului de un inculpat chiar în sala de judecată!
12 Apr, 2022 00:00
ZIUA de Constanta
13496
Marime text
- „Îți arăt eu ție, dacă te-ai jucat așa urât cu mine, cu 30 de zile. Îți arăt eu ție ce o să pățești“.
O judecătoare din Constanța a fost înjurată ca la ușa cortului și amenințată de un inculpat chiar în sala de judecată! Cetățeanul – supărat că a fost arestat preventiv într-un dosar penal în care era acuzat de tâlhărie și de încălcarea ordinului de protecţie, și-a vărsat nervii în sala de judecată, adresând amenințări și injurii judecătorului de drepturi și libertăți.
Recent, procurorii au finalizat cercetarea specifică și au dispus trimiterea în judecată a cetățeanului, pentru fapta sa.
În actul de sesizare a instanței, procurorii arat că inculpatul, în timp ce se afla în sala de judecată – unde a fost dezbătută propunerea de luare a măsurii arestului preventiv față de acesta, după pronunțarea minutei, a adresat amenințări și injurii judecătorului de drepturi și libertăți, în sensul că i-a zis „ (nr. cuvinte obscene) Îți arăt eu ție, dacă te-ai jucat așa urât cu mine, cu 30 de zile. Îți arăt eu ție ce o să pățești. E urâtă treaba cu ce o să pățești“, aspecte care i-au produs persoanei vătămate o stare de temere.
„Hai, mă, lasă-mă, las-o în (nr. cuvânt obscen) mea. Ce trei zile. Duceți-mă. Haide, să-mi bag (nr. cuvânt obscen) în judecătorii voștri“, a mai spus inculpatul în timp ce era scos din sala de judecată.
Conform anchetatorilor, inculpatul a săvârșit fapta cu forma de vinovăție, respectiv cu intenție directă, acesta prevăzând rezultatul faptei sale, pe care nu l-a urmărit, dar pe care l-a acceptat.
Până în prezent nu a fost stabilit un prim termen de judecată.
În dosarul de tâlhărie și încălcarea ordinului de protecţie, judecătorii au decis condamnarea inculpatului la doi ani și patru luni de închisoare cu suspendare.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și
Doi procurori DNA Constanța ar fi fost amenințați. Propunerea de arestare, respinsă
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii