O minoră de 14 ani, din Mangalia, relații sexuale cu un băiat de 26 de ani. Acesta a fost condamnat
O minoră de 14 ani, din Mangalia, relații sexuale cu un băiat de 26 de ani. Acesta a fost condamnat
05 Jan, 2022 00:00
ZIUA de Constanta
15248
Marime text
- După două luni şi jumătate de la începerea relaţiei de prietenie, partea vătămată şi inculpatul, de comun acord, au consimţit să întreţină relaţii sexuale.
- Astfel, după ce în luna decembrie inculpatul și partea vătămată s-au întâlnit de câteva ori în apartamentul acesteia din urmă, în
- ianuarie 2019 în jurul orei 13:00 s-au întâlnit din nou în același apartament și au întreținut de bună voie relații sexuale.
Un tânăr de 26 de ani, din Mangalia, a fost condamnat de Judecătoria Mangalia, în primă instanță, la pedeapsa de un an și șase luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de act sexual cu un minor, partea vătămată fiind o fată, de 14 ani.
Instanța a decis suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de doi ani.
Pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie: să se prezinte la serviciul de probaţiune, la datele fixate de acesta, să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa, să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea, să comunice schimbarea locului de muncă, să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.
Inculpatului i-a fost impus să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate.
„Obligă inculpatul să presteze, pe parcursul termenului de supraveghere, muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 90 de zile, în cadrul Polaris M Holding SA Mangalia sau GoldTerm Mangalia SA. (...) Admite în parte acţiunea civilă formulată de partea civilă (...). Obligă inculpatul la plata către partea civilă a sumei de 5.000 lei daune morale“, potrivit minutei judecătorești.
Dosarul a fost instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia.
În actul de sesizare a instanței, procurorii arată că începând cu luna noiembrie 2018, între partea vătămată, născută în 2004, şi inculpat, născut în 1996, a început o relaţie de prietenie.
De la începutul acestei relaţii, inculpatul ar fi cunoscut că partea vătămată avea vârsta de 14 ani, întrucât părţile au discutat cu privire la acest fapt, aspect confirmat chiar de inculpat în cuprinsul declarației dată în fața instanței de judecată, dar și de martori.
După două luni şi jumătate de la începerea relaţiei de prietenie, partea vătămată şi inculpatul, de comun acord, au consimţit să întreţină relaţii sexuale.
Astfel, după ce în luna decembrie inculpatul și partea vătămată s-au întâlnit de câteva ori în apartamentul acesteia din urmă, în ianuarie 2019 în jurul orei 13:00 s-au întâlnit din nou în același apartament și au întreținut de bună voie relații sexuale.
Din discuţiile purtate de inculpat şi persoana vătămată prin intermediul aplicaţiei Snap Chat, instanța reține că acesta a încercat să o influenţeze pe persoana vătămată, spunându-i acesteia să nu declare nimic şi să spună că nu a fost manipulată, totodată sugerându-i acesteia să denatureze adevărul pentru a împiedica tragerea sa la răspundere penală.
Acest mod de abordare a inculpatului, împreună cu acţiunile săvârşite, denotă o înclinare către un comportament infracţional, deosebit de periculos, al numitului, prin prisma valorilor sociale lezate şi a categoriei de persoane vulnerabile vizate – minori, şi mai ales, profitând totodată de starea vulnerabilă a acesteia.
Asemenea acţiuni provenite din partea unor persoane majore care au pe deplin înţelegerea consecinţelor faptelor săvârşite, nu ar trebui încurajate în niciun fel, întrucât ar influenţa negativ, pe termen lung, dezvoltarea şi creşterea armonioasă a minorilor.
Este cu atât mai grav, cu cât inculpatul a încercat să-şi ascundă urmele, indicându-i persoanei vătămate să spună lucruri neadevărate şi denaturate pentru a-şi asigura scăparea de la tragerea la răspundere penală.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și
S-a stabilit ziua pronunțării
Final de proces în dosarul privind moartea lui Andrei, de 13 ani, din Mangalia!
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii