„O situație personală“ Beneficiari de top ai retrocedărilor lui Mazăre, dați în judecată la Constanța!
„O situație personală“: Beneficiari de top ai retrocedărilor lui Mazăre, dați în judecată la Constanța!
18 Jun, 2021 00:00
ZIUA de Constanta
4276
Marime text
- În dosarul civil 3769/212/2021, reclamanții George Dragoș Teodorescu și medicul Roxana Viorica Teodorescu i-au dat în judecată pe beneficiarii de top ai retrocedărilor lui Mazăre, Cristi Borcea și Georgică Giurgiucanu.
- Pârâți mai sunt și Geta Săvulescu, Oana Giurgiucanu și Mihai Camboianu, dar și compania Habitat și Ambient SA, alături de UAT Municipiul Constanța prin Primar.
- Obiectul cauzei este „revendicare imobiliară ridicare sechestru asigurător“.
- Contactată telefonic, medicul Roxana Viorica Teodorescu, reclamant în cauza respectivă, a declarat, pentru ZIUA de Constanța, răspunzând la întrebările reporterilor, că acest dosar nu are nicio legătură cu Dosarul Retrocedărilor din Constanța și a refuzat să facă alte comentarii cu privire la obiectul cauzei.
- „Nu vă pot spune despre ce este vorba. Nu am nicio treabă cu nicio retrocedare. Este vorba despre o situație personală, nu are nicio legătură cu niciun dosar de retrocedare“, a fost răspunsul medicului legat de întrebarea dacă există vreo legătură între Dosarul Retrocedărilor și această cauză.
- Numele lui Dragoș George Teodorescu se leagă de firma Fastra Marine Services SRL.
- Facem precizarea că am încercat să contactăm firma pentru a putea intra în contact cu Dragoș George Teodorescu și, în acest sens, am apelat telefoanele înscrise la Registrul Comerțului, însă, potrivit reprezentanților societății civile de avocați care au răspuns, numerele nu mai sunt valabile.
- Dacă ulterior ne va fi transmis un punct de vedere din partea părților implicate în proces, îl vom publica de îndată ce ne va fi pus la dispoziție.
Printre cele mai noi cauze înregistrate la Constanța se numără și dosarul civil cu numărul 3769/212/2021, în care reclamanții George Dragoș Teodorescu și medicul Roxana Viorica Teodorescu i-au dat în judecată pe pârâții Cristi Borcea, Georgică Giurgiucanu, Geta Săvulescu, Oana Giurgiucanu și Mihai Camboianu, dar și compania Habitat și Ambient SA. Unele dintre numele celor chemați în judecată sunt binecunoscute publicului larg grație Dosarului Retrocedărilor.
Nu în ultimul rând, printre pârâți se numără și Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Constanța prin Primar.
„Nu am nicio treabă cu nicio retrocedare“
Contactată telefonic, medicul Roxana Viorica Teodorescu, reclamant în cauza respectivă, a declarat, pentru ZIUA de Constanța, răspunzând la întrebările reporterilor, că acest dosar nu are nicio legătură cu Dosarul Retrocedărilor din Constanța și a refuzat să facă alte comentarii cu privire la obiectul cauzei.
„Nu vă pot spune despre ce este vorba. Nu am nicio treabă cu nicio retrocedare. Este vorba despre o situație personală, nu are nicio legătură cu niciun dosar de retrocedare“, a fost răspunsul medicului legat de întrebarea dacă există vreo legătură între Dosarul Retrocedărilor și această cauză.
„Revendicare imobiliară“
Potrivit Portalului Instanțelor de Judecată, cauza nr. 3769/212/2021 a fost înregistrată pe rolul Secției Civile a Judecătoriei Constanța la data de 15 februarie 2021.
Obiectul cauzei este „revendicare imobiliară ridicare sechestru asigurător“.
Primul termen de judecată s-a desfășurat la data de 15 iunie 2021, de la ora 10.30, dată la care instanța a dispus amânarea procesului „pentru a se lua cunoștință de notele scrise și înscrisurile depuse de pârâtul Borcea Cristian“.
Noul termen a fost stabilit la data de 21 septembrie 2021, tot de la ora 10.30.
Dosar disjuns
Între timp, din acest dosar s-a desprins un altul, înregistrat sub numărul 15983/212/2021, în care reclamanți sunt tot cei doi Teodorescu, iar pârâții au rămas, și ei, aceiași.
Potrivit datelor oficiale, obiectul acestui dosar este reprezentat de „alte cereri – disjuns din dosarul 3769/212/2021“.
Tot la data de 15 iunie 2021, instanța a decis și în acest caz amânarea procesului, „pentru a se soluționa excepția necompetenței generale a instanțelor de judecată cu referire la capătul nr. 2 al cererii de chemare în judecată“.
Noua înfățișare se va desfășura la data de 24 august 2021, de la ora 11.30.
Condamnați în Dosarul Retrocedărilor
Așa cum precizam anterior, numele lui Giurgiucanu, Borcea și ale altora dintre pârâți sunt cunoscute publicului larg în urma Dosarului Retrocedărilor din Constanța, cauză ce i-a adus fostului primar Radu Mazăre o condamnare de nouă ani de detenție, în urma unora dintre retrocedările din Constanța dispuse în mandatul său.
În aceeași cauză penală, Cristi Borcea a fost condamnat la cinci ani de detenție, Georgică Giurgiucanu a primit cinci ani și șase luni, iar Mihai Camboianu a primit tot cinci ani de închisoare.
De asemenea, prin Decizia 32/A/07.02.2019 pronunțată de Curtea Supremă în dosarul 6536/2/2008 (Dosarul Retrocedărilor), instanța a dispus revenirea mai multora dintre terenurile retrocedate în proprietatea Municipiului Constanța sau a Statului Român, după caz. În acest sens, judecătorii au menținut sechestrul asigurător instituit asupra terenurilor de către procurorii Direcției Naționale Anticorupție.
Pentru a reveni la noul proces în care pârâți sunt, printre alții, Cristi Borcea și Mihai Camboianu, așa cum precizam anterior, medicul Roxana Viorica Teodorescu a declarat că acesta nu are nicio legătură cu vreo retrocedare.
Despre Fastra Marine Services
Numele lui Dragoș George Teodorescu se leagă de firma Fastra Marine Services SRL.
Facem precizarea că am încercat să contactăm firma pentru a putea intra în contact cu Dragoș George Teodorescu și, în acest sens, am apelat telefoanele înscrise la Registrul Comerțului, însă, potrivit reprezentanților societății civile de avocați care au răspuns, numerele nu mai sunt valabile.
De asemenea, aceștia au precizat că nu mai reprezintă societatea Fastra Marine Services în prezent.
Dacă ulterior ne va fi transmis un punct de vedere din partea părților implicate în proces, îl vom publica de îndată ce ne va fi pus la dispoziție.
Potrivit Registrului Comerțului, consultat la data de 17 iunie 2021, compania a fost înființată în anul 2015 și are sediul social în Constanța, pe bulevardul Mamaia, nr. 100A.
Capitalul social subscris este de 200 de lei, asociat unic și administrator fiind Dragoș George Teodorescu.
Domeniul de activitate principal al companiei este reprezentat de „activități ale agențiilor de plasare a forței de muncă“.
În anul 2018, cu 39 de angajați, compania a avut un profit net de 1.079.309 lei și o cifră de afaceri netă de 6.919.661 de lei.
În 2019, cu 29 de angajați, profitul net a fost 901.156 de lei, iar cifra de afaceri netă a fost 7.172.419 lei.
În 2020, cu 34 de angajați, firma a avut un profit net de 1.507.652 de lei, iar cifra de afaceri netă a fost 8.548.004 lei.
Ca un ultim aspect legat de procesele de la Judecătoria Constanța, este de menționat că oricare va fi decizia magistraților, aceasta va putea fi atacată la instanța superioară.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
Municipiul Constanța, la judecată cu fostele soții ale suspecților din Dosarul Retrocedărilor
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii