Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:00 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oana Andreea Schmidt Hăineală a fost delegată șef în DIICOT, pe combaterea traficului transfrontalier de droguri

ro

23 Apr, 2024 16:06 837 Marime text
  • Delegarea este valabilă până la ocuparea funcției prin numire, în condițiile legii, dar nu mai mult de șase luni.
Magistratul Oana Andreea Schmidt-Hăineală este, de mâine, 24 aprilie 2024, noul șef al Serviciului de combatere a traficului transfrontalier de droguri din DIICOT.
 
Decizia a fost luată astăzi, 23 aprilie 2024, de către Secția pentru Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, care a decis (cu o majoritate de patru voturi Da și unul Nu) delegarea procurorului în funcția de conducere.
 
Astfel, magistratul Oana Andreea Schmidt-Hăineală a fost delegată, începând cu 24 aprilie 2024, șeful Serviciului de combatere a traficului transfrontalier de droguri din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism.
 
Delegarea este valabilă până la ocuparea funcției prin numire, în condițiile legii, dar nu mai mult de șase luni.
 
Așa cum arătam în edițiile anterioare, printre dosarele instrumentate de Oana Andreea Schmidt-Hăineală se numără și cel prin care Matei Vlad Pascu (suspectul principal al tragediei din  2 Mai), alături de mama sa, Miruna Pascu și tatăl său Claudiu Mihail Pascu au fost trimiși în judecată.
 
În cauză, Matei Vlad Pascu este bănuit de deținere de droguri de risc și mare risc în vederea consumului propriu (...) (două acte materiale din datele de 13/14.04.2023 și 18/19.08.2023), trafic de droguri de mare risc și punerea la dispoziție a locuinței pentru consumul ilicit de droguri (...) (fapte din noaptea de 13/14.04.2023).
 
Miruna Pascu, mama lui Matei Vlad Pascu, este suspectată de influențarea declarațiilor (...) (faptă din data de 07.09.2023) și amenințare (...) (faptă din data de 31.08.2023).
 
Asta în timp ce în sarcina lui Pascu Claudiu Mihail, tatăl lui Matei Vlad Pascu, s-a reținut nerespectarea regimului armelor și munițiilor.
 
Cazul se află în atenția Tribunalului București, persoanele vizate bucurându-se de prezumția de nevinovăție, potrivit legislației în vigoare.
 
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, luarea măsurilor preventive sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nici o situaţie să înfrângă prezumţia constituţională de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.
 
Detalii despre acuzațiile aduse de procurori pot fi accesate în articolul
 
Procurorul Oana Andreea Schmidt Hăineală, în atenția CSM! Anul trecut a trimis în judecată familia Pascu (RECHIZITORIU)
 
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Exclusiv!
Ioana Ancuța Popoviciu, de la Mangalia, rămâne judecătoarea cazului de la 2 Mai! Cererea de abținere, respinsă (MINUTĂ)

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii