Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:55 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oficial! Condamnare definitivă pentru sociologul Theodor Mirel Palada, fostul purtător de cuvânt al Guvernului Ponta! (RECHIZITORIU+MINUTĂ)

ro

19 May, 2024 11:37 4912 Marime text


Condamnare definitivă pentru sociologul Theodor Mirel Palada, fostul purtător de cuvânt al Guvernului PontaCurtea de Apel București a decis, la finele săptămânii trecute, la 1 an şi 8 luni închisoare cu suspendare.
 
Decizia este una definitivă!
 
MINUTĂ
 

Solutia pe scurt: În baza art. 421 pct.2 lit. a C. proc. pen. admite apelul declarat de inculpatul Palada Theodor Mirel, împotriva sentinţei penale nr. 747/16.11.2023, pronunţate de Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti, pe care o desfiinţează în parte, şi rejudecând: Descontopeşte pedeapsa de 2 ani şi 2 luni închisoare aplicată prin sentinţa apelată şi repune în individualitatea lor pedepsele componente, de 2 ani închisoare şi 6 luni închisoare.
 
Reduce pedeapsa de 2 ani închisoare aplicată inculpatului Palada Theodor Mirel pentru săvârşirea infracţiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice, prevăzută de art. 337 C.pen. (faptă din data de 8.10.2020), la 1 an şi 6 luni închisoare.
 
Înlătură pedepsele complementară şi accesorie prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. i C. pen. Menţine dispoziţia de anulare, conform art. 89 alin. 1 C.pen., a amânării aplicării pedepsei de 6 luni închisoare stabilite inculpatului prin sentința penală nr. 1065/18.12.2020 a Judecătoriei Sectorului 1 București def. prin D.p. nr.691/12.05.2021 a Curții de Apel București.
 
În baza art. 40 alin. 1 C.pen. rap. la art. 39 alin. 1 lit. b 1 C.pen. contopeşte pedeapsa de 6 luni închisoare, stabilită prin sentința penală nr. 1065/18.12.2020 a Judecătoriei Sectorului 1 București definitivă prin decizia penală nr. 691/12.05.2021 a Curții de Apel București, cu cea de 1 an şi 6 luni închisoare, aplicată în prezenta cauză, urmând ca inculpatul să execute o pedeapsă de 1 an şi 8 luni închisoare.
 
În baza art. 45 alin. 1 C.pen., aplică inculpatului, pe lângă pedeapsa rezultantă a închisorii, pedeapsa complementară rezultantă a interzicerii exercitării drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a şi b C.pen., respectiv a drepturilor de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pe o durată de 3 ani.


 
În baza art.45 alin.5 C.pen., aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor a căror exercitare a fost interzisă ca pedeapsă complementară. În bazaart. 91 alin. 1 și al art. 92 C.pen. suspendă executarea pedepsei, sub supraveghere, pe un termen de supraveghere de 2 ani, ce se calculează de la data de 17.05.2024.

În baza art. 68 alin. 1 lit. b C.pen. pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev.de art.66 al.1 lit. a şi b C. pen., pe o perioadă de 3 ani, se execută de la data de 17.05.2024.
 
Pedeapsa accesorie constând în interzicerea aceloraşi drepturi este executabilă în condiţiile în care pedeapsa principală devine executabilă.
 
În temeiul art. 93 alin. 1 C.pen. inculpatul este obligat, ca pe durata termenului de supraveghere, să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probațiune București, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probațiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunțe, în prealabil, schimbarea locuinței și orice deplasare care depășește 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informații și documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existență.
 
 În temeiul art. 93 alin. 2 lit. b) C.pen. inculpatul este obligat, ca pe durata termenului de supraveghere, să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de Serviciul de Probațiune București, sau organizat în colaborare cu instituții din comunitate.
 
În temeiul art. 93 alin. 3 C.pen inculpatul este obligat să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 90 de zile în cadrul ADP Sector 2 sau Primăria Municipiului București – Administrația Cimitirelor și Crematoriilor Umane.
 
Atrage atenţia inculpatului cu privire la dispoziţiile art. 96 C. pen.
 
Menţine dispoziţia instanţei de fond de obligare a inculpatului la plata cheltuielilor judiciare către stat.
 
Cheltuielile judiciare, în apel, rămân în sarcina statului.
 
Definitivă.  Pronunțată, prin punerea la dispoziţie prin intermediul grefei, azi. 17.05.2023.

 
Amintim că la solicitarea cotidianului ZIUA de Constanța, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 București, informează că „la data de 04.04.2023, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 București a dispus trimiterea în judecată și sesizarea Judecătoriei Sectorului 2 București în ceea ce privește inculpatul Palada Theodor Mirel, cercetat în stare de libertate, pentru săvârșirea înfracţiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice prev. de art. 337 din C. pen, constând în aceea că, la data de 08.10.2020, în jurul orei 23.30, inculpatul a condus autovehiculul marca Mercedes  cu nr. de înmatriculare (...) pe strada C.A. Rosetti din mun.  București, sectorul 2, emanând halenă alcoolică, a fost condus la sediul INML, unde a refuzat prelevarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei“.
 
 
Precizăm că dispoziția de trimitere în judecată este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
Amintim că, prin Hotarârea nr. 691/2021, Curtea de Apel București a decis condamnarea definitivă a lui Palada la 6 luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de lovirea sau alte violenţe – persoana vătămată fiind Goţiu Remus Mihai, fost senator USR.
 
În fapt, s-a reținut că la data de 13.09.2017, în jurul orelor 21.30, inculpatul, în timp ce se afla în incinta B1 TV Channel din București, pe fondul unor discuții contradictorii, l-a lovit în zona feței și a piciorului drept pe Goţiu.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Procurorii explică de ce l-au trimis în judecată pe sociologul Theodor Mirel Palada, fostul purtător de cuvânt al Guvernului Ponta! (DOCUMENT)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii