Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:20 17 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oficial de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța Cei trei asistenți de la morgă, acuzați de luare mită au fost deferiți justiției!

ro

17 Jul, 2024 15:42 273 Marime text


La data de 12.07.2024, Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța a dispus trimiterea în judecată a unui număr de trei inculpați, unul dintre aceștia în stare de arest preventiv iar ceilalți doi, sub control judiciar, fiecare dintre aceştia fiind cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de luare de mită în formă continuată prevăzută de art. 289 alin. 1 cu aplicarea art. 35 Cod penal.

Potrivit comunicatului emis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța, s-a reținut, ca stare prezumtivă de fapt, că în perioada aprilie – mai a anului 2024, cei trei inculpați, care aveau la data săvârșirii faptelor calitatea de asistenți medicali în cadrul Serviciului de Medicină Legală Constanța, respectiv Serviciul de Anatomie Patologică din cadrul SCJU Constanța, au primit în mod repetat diverse sume de bani, în vederea îndeplinirii atribuțiilor acestora de serviciu.

Totodată, în cauză a fost instituită măsura asigurătorie a sechestrului, asupra sumelor de 31.900 lei respectiv 2.200 lei, ridicată de la doi dintre inculpaţi.

Mai multe detalii puteți urmări în materialul din ediția de astăzi, 17 iulie 2024.

Precizăm că trimiterea în judecată reprezintă o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul constituțional al prezumției de nevinovăție.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:
Trei asistenţi medicali, reținuți la Constanța, pentru mită! Ar fi primit bani pentru manipularea cadavrelor (îmbălsămare, toaletare, îmbrăcare şi predare către aparţinători a corpurilor persoanelor decedate în spital)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii