Oficial! Medicul Gheorghe Burnei, condamnat definitiv
Oficial!: Medicul Gheorghe Burnei, condamnat definitiv
31 Mar, 2021 10:36
ZIUA de Constanta
3119
Marime text
Curtea de Apel București a decis condamnarea definitivă a medicului Gheorghe Burnei, de la spitalul „Marie Curie”, din București, la pedeapsa de 2 ani şi 6 luni închisoare cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată.
Oficial
Achită inculpatul BURNEI GHEORGHE pentru săvârțirea infracţiunii de primire de foloase necuvenită prev. de art. 289 alin. 1 CP cu aplic. art. 5 C. pen., întrucât fapta nu este prevăzută de legea penală. Condamnă pe inculpatul BURNEI GHEORGHE (20 de acte materiale) la pedeapsa de 2 ani şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată, faptă din perioada mai-decembrie 2016. Menține modalitatea de executare a pedepsei principale, de 2 ani şi 6 luni închisoare stabilită de prima instanță. Reduce perioada interzicerii celorlalte drepturi de la 5 ani, la 2 ani. Reduce termenul de supraveghere a executării pedepsei principale de la 4 ani, la 3 ani. Reduce numărul zilelor de muncă neremunerată în folosul comunității la care a fost obligat inculpatul, de la 120 zile, la 60 zile. Deduce din pedeapsa aplicată prin prezenta decizie, perioada reţinerii de la data de 11.12.2016 la 12.12.2016 şi a arestului la domiciliu de la data de 12.12.2016 la 20.12.2016. Înlătură aplicarea pedepsei amenzii penale care însoţeşte pedeapsa închisorii, în cuantum de 150.000 lei. Confiscă de la inculpatul Burnei Gheorghe sumele de 3250 Euro (sumă ce va fi plătită în echivalent în lei la cursul de schimb al pieţei valutare comunicat de Banca Naţională a României la data plăţii efective) şi 11.800 lei. Definitivă“.
Procurorii l-au acuzat pe medicul Gheorghe Burnei că ar fi mascat mita cerută de la părinţi în contracte de donaţii, iar pe unii copii i-ar fi operat pentru afecţiuni inexistente în realitate, el şi familia sa primind chiar şi deplasări în străinătate de la firma care îi furniza proteze neomologate.
Anchetatorii au găsit în biroul medicului de la spitalul „Marie Curie” sumele de 13.343 de lei, 5.015 de euro şi 750 de dolari, bani ce ar fi fost primiţi de la părinţii copiilor operaţi, drept mită.
Autoritățile susţin că la dosar există numeroase declaraţii de martori, înregistrări ambientale dar şi înscrisuri care ar proba infracţiunile în cazul medicului.
Aceştia descriu „modul de operare” şi vorbesc despre experimente făcute pe copii, despre copii care erau întorşi de la operaţii pentru a creea presiune, iar astfel părinţii să plătească.
Medicul ortoped Ghoerghe Burnei a fost acuzat în trecut și pentru ucidere din culpă, în cazul unei fete care nu a supraviețuit unei intervenții chirurgicale.
Sursă foto (cu rol ilustrativ): Arhivă ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii