Oficial! Nicolae Ciucă, amendat cu 20% din salariu, pe când era ministrul Apărării! Procesul a fost suspendat
Oficial!: Nicolae Ciucă, amendat cu 20% din salariu, pe când era ministrul Apărării! Procesul a fost suspendat
17 Dec, 2022 16:35
ZIUA de Constanta
5743
Marime text
- Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a fost sancționat, pe când era ministrul Apărării Naționale, cu o amendă de 20% din salariul minim brut pe economie pe zi de întârziere, pentru presupusa neexecutare a unei hotărâri judecătorești.
- „Aplică intervenientului Ministrul Apărării Naţionale – Ciucă Ionel Nicolae o amendă de 20% din salariul minim brut pe economie pe zi de întârziere, care se face venit la bugetul de stat, până la data executării integrale a obligațiilor stabilite prin Sentința civila nr. 5282/14.08.2019 a Tribunalului Bucuresti, astfel cum a fost modificată prin Decizia civila nr. 1927/22.10.2020 a Curtii de Apel București, pronunțate în dosar nr. 13883/3/2019. Respinge în rest cererea ca neîntemeiată. Admite în parte cererea de intervenţie accesorie. Cu recurs în termen de 5 zile de la comunicare, ce se va depune la Tribunalul București – Secția a II-a de Contencios Administrativ și Fiscal“, se mai arată în decizia Tribunalului București.
Curtea de Apel București au suspendat procesul în dosarul în care prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a fost sancționat cu 20% din salariul minim brut pe economie pe zi de întârziere, pe când era ministrul Apărării Naționale.
Magistrații au dispus sesizarea Curţii Constituţionale a României cu excepţia de neconstituţionalitate a prevederilor unui articol din Legea 554/2004, privind contenciosul administrativ.
Oficial!
Solutia pe scurt: Dispune sesizarea Curţii Constituţionale a României cu excepţia de neconstituţionalitate a prevederilor art. 24 al.3 teza I din Legea 554/2004, și anume „(3) La cererea creditorului, în termenul de prescripţie a dreptului de a obţine executarea silită, care curge de la expirarea termenelor prevăzute la alin. (1) şi care nu au fost respectate în mod culpabil, instanţa de executare, prin hotărâre dată cu citarea părţilor, aplică conducătorului autorităţii publice (...) o amendă de 20% din salariul minim brut pe economie pe zi de întârziere, care se face venit la bugetul de stat. ”. În baza prevederilor art. 413 alineatul 1 punctul 1 Cod procedura civilă suspendă judecata cauzei până la soluționarea excepției de neconstituționalitate invocată. Cu recurs pe durata suspendării, cererea de recurs urmând a se depune la Curtea de Apel București – Sectia A VIII a Contencios administrativ si fiscal.
Amintim că prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a fost sancționat, pe când era ministrul Apărării Naționale, cu o amendă de 20% din salariul minim brut pe economie pe zi de întârziere, pentru presupusa neexecutare a unei hotărâri judecătorești.
Decizia – luată de judecătorii Tribunalului București - a fost contestată la Curtea de Apel București, atât de Asociaţia Civică Stop Discriminării Cetăţenilor, cât și de Ministerul Apărării Naţionale prin Direcţia Generală Juridică și Ministrul Apărării Naţionale - Ciucă Ionel Nicolae.
Reamintim că potrivit portalului instantelor de judecată, prin Hotarârea nr. 4439/2021, din 29 iunie 2021, Tribunalul București a admis în parte cererea formulată în cauză și a respins excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a Ministrului Apărării Naţionale – Ciucă Nicolae Ionel, ca neîntemeiată, precum și exceptia prematurității, ca neîntemeiată.
În continuare, Tribunalul a admis în parte cererea și a decis „obligarea pârâtului Ministerul Apărării Naționale să execute Sentința civilă nr. 5282/14.08.2019 a Tribunalului București, astfel cum a fost modificată prin Decizia civilă nr. 1927/22.10.2020 a Curtii de Apel Bucuresti, sub sancțiunea unei penalități în suma de 200 lei/zi de întârziere, cu începere de la data de 24.11.2020 și până la executarea obligațiilor prevăzute în titlul executoriu“.
„Aplică intervenientului Ministrul Apărării Naţionale – Ciucă Ionel Nicolae o amendă de 20% din salariul minim brut pe economie pe zi de întârziere, care se face venit la bugetul de stat, până la data executării integrale a obligațiilor stabilite prin Sentința civila nr. 5282/14.08.2019 a Tribunalului Bucuresti, astfel cum a fost modificată prin Decizia civila nr. 1927/22.10.2020 a Curtii de Apel București, pronunțate în dosar nr. 13883/3/2019. Respinge în rest cererea ca neîntemeiată. Admite în parte cererea de intervenţie accesorie. Cu recurs în termen de 5 zile de la comunicare, ce se va depune la Tribunalul București – Secția a II-a de Contencios Administrativ și Fiscal“, se mai arată în decizia Tribunalului București.
Sursa foto - Arhivă ZIUA de Constanta.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și
Iohannis anunță că România nu va ataca vetoul Austriei în chestiunea Schengen la Curtea Europeană de Justiţie (VIDEO)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii