Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:57 25 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oficial! Perchezitii și la Constanța! Un fals medic, sub control judiciar

ro

07 Dec, 2020 09:45 2069 Marime text
  • Femeia este acuzată că a exercitat pe teritoriul României, fără drept, profesia de medic prin efectuarea în mod repetat de intervenţii chirurgicale estetice minim invazive în alte condiţii decât cele legale.    

Compartimentul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti este împuternicit să aducă Ia cunoştinţa opiniei publice următoarele:
 
Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti a dispus luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, faţă de o inculpată cercetată pentru săvârşirea infracţiunilor de exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi, faptă prev. de art. 348 din Codul penal şi înşelăciune în formă continuată (10 acte materiale), fapte prev. şi ped. de art. 244 alin. (1) şi (2) C. Pen. cu aplicarea art. 35 alin. (1) C. Pen şi faţă de un inculpat, cercetat pentru săvârşirea infracțiunilor de complicitate la exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi, faptă prev. de art. 48 alin. (1) raportat la art. 348 C. pen. cu aplicarea art. 41 alin. (1) C. Pen. şi complicitate la înşelăciune în formă continuată (10 acte materiale), fapte prev. şi ped. de art. 48 alin. (1) rap. la art. 244 alin. (1) şi (2) C. Pen. art. 35 alin. (1) C. Pen. şi a art. 41 alin. 1 C.pen.
 
În cauză, poliţiştii Capitalei a efectuat trei percheziţii în Bucureşti şi judeţul Constanţa.
 
Din probele administrate până în acest moment în cauză, s-a reţinut în sarcina inculpatei faptul că:
 
În perioada 18.11.2019 - prezent, a exercitat pe teritoriul României, fără drept, profesia de medic prin efectuarea în mod repetat de intervenţii chirurgicale estetice minim invazive în alte condiţii decât cele legale prevăzute de art. 385 alin. 1 din Legea  nr. 95 din 14 aprilie 2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, respectiv fără avizul Colegiului Medicilor din România.
 
Cu complicitatea celuilalt inculpat cercetat în cauză, inculpata a indus în eroare zece persoane vătămate cu privire la calitatea sa de medic specialist în realizarea de proceduri minim invazive cu drept de liberă practică pe teritoriul României şi a efectuat acte medicale asupra acestora, respectiv: injectarea unui anestezic local, injectarea cu o seringă a buzelor în vederea introducerii acidului hialuronic, introducerea mai multor fire cu ace în zona mandibulei, sub piele, realizată de asemenea sub anestezie locală injectabilă, injectarea de botox în frunte, precum şi injectarea de acid hialuronic în zona nasului, obţinând totodată un folos patrimonial injust reprezentat de contravaloarea achitată pentru actele medicale, cu sume cuprinse între 150 de euro şi 1000 de euro pentru fiecare persoană vătămată.
Faţă de inculpata s-a instituit obligaţia de a nu desfăşură activitatea sau profesia în exercitarea căreia a săvârşit infracţiunea.
 
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii