Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:22 03 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oficial! Polițist trimis în judecată de DIICOT Constanța! Tribunalul ar începe procesul. Decizia poate fi contestată

ro

13 Jun, 2024 17:00 791 Marime text
 
 
  • În dosar, polițistul este acuzat, potrivit datelor noastre, de folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii.
 
Începe procesul în cazul polițistului din Constanța trimis în judecată de procurorii din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Constanţa! În dosar, polițistul este acuzat, potrivit datelor noastre, de folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii.
 
Conform portalului instanțelor de judectă, joi, 13 iunie 2024, Tribunalul Constanța a respins „cererile și exceptiile formulate in procedura camerei preliminare de inculpatul Bădărănescu Alexandru Ionuţ, prin aparatori alesi, ca nefondate“.
  
În continuare, instanța a constatat „legalitatea sesizarii instanței, a administrării probelor și a efectuării actelor de urmărire penală în dosarul penal nr. 1204/D/P/2023 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție –DIICOT - Serviciul Teritorial Constanța din data de 22.04.2024 și dispune trimiterea dosarului, ce îl privește pe inculpatul Bădărănescu Alexandru Ionuţ, la completul penal F8, pentru începerea judecății“.
 
Decizia Tribunalului Constanța nu este una definitivă!
 
Tot joi, tribunalul a decis mentinerea măsurii „arestării preventive, față de inculpatul Bădărănescu Alexandru Ionuţ, pe o durata de 30 de zile, măsură ce urmează a fi verificată până la data de 12.07.2024, inclusiv“.
 
„Respinge cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu sau cea a controlului judiciar, formulată de inculpatul Bădărănescu Alexandru Ionuţ, prin apărător. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare pentru inculpat și procuror“.
 
Hotărârea poate fi contestată la instanța superioară.
 
Dosarul de fond a fost înregistrat pe rolul Secției Penale din Tribunalul Constanța, iar potrivit portalului instanțelor de judecată are ca obiect „infracţiuni de corupţie (Legea nr. 78/2000) art 12 alin. 1 lit b din Lg. 78/2000“, iar ca inculpat figurează „Bădărănescu Alexandru Ionuţ“.
 
Conform datelor oficiale, Art. 12. din Legea nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie prevede:
 
„Sunt pedepsite cu închisoarea de la 1 la 5 ani următoarele fapte, dacă sunt săvârşite în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite:
 
a) efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană ori încheierea de tranzacţii financiare, utilizând informaţiile obţinute în virtutea funcţiei, atribuţiei sau însărcinării sale;
 
b) folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii.
 
Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Dosar DNA
Tribunalul Constanța amână pentru septembrie dosarul lui Cristian Negoiță, primarul din Cernavodă!

 
Justiție Constanța!
Bărbații acuzați că ar fi incendiat patru adulți și șase copii, întorși din drumul lor spre libertate!

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii