Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:31 21 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Operațiunea Jupiter! Peste o sută de percheziții și zeci de mandate de aducere, sub coordonarea Parchetului General

ro

21 Oct, 2024 08:01 261 Marime text
foto cu rol ilustrativ Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ) coordonează, în cursul zilei de astăzi, 21 octombrie 2024, o amplă operațiune desfășurată la nivel național, în colaborare cu Inspectoratul General al Poliției Române,  fiind efectuate mai multe acțiuni operative ce includ punerea în executare a 110 de mandate de percheziție și 54 de mandate de aducere.

Activitățile de urmărire penale desfășurate reprezintă o continuare a Operațiunii Jupiter, desfășurată la nivel național în cursul lunii mai 2024.
Operațiunea vizează în special domeniile prioritare ale Ministerului Public, activitățile fiind efectuate în cadrul unor dosare penale în care se fac cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală, contrafacere, contrabandă, înșelăciune, delapidare, abuz în serviciu, fals intelectual și uz de fals, se arată într-un comunicat pus la dispoziție de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ). 

Acțiunile s-au derulat printr-o coordonare eficientă a PÎCCJ și IGPR, având ca scop combaterea criminalității în diversele sale manifestări, recuperarea efectivă a prejudiciilor provocate și asigurarea protecției cetățenilor de către autoritățile de aplicare a legii.

Vom continua să oferim detalii pe parcursul desfășurării operațiunii, în vederea asigurării transparenței și informării publicului despre evoluția acțiunilor întreprinse.             

Precizăm că percheziţia domiciliară este un procedeu probatoriu reglementat de Codul de procedură penală, în vederea descoperirii și strângerii  probelor necesare soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie. - a mai punctat sursa citată.                                                                             

 


Citește și:

Droguri de mare risc vândute consumatorilor din Galați, Brăila și Tulcea contra sumei de 100 de lei doza. Cinci suspecți, reținuți
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii