Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
17:22 22 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ordinul pentru începerea anului școlar, contestat la Curtea de Apel Constanța! Decizia instanței

ro

29 Sep, 2021 09:40 1867 Marime text


Judecătorii Curții de Apel Constanța, în Completul C1 Fond al Secției a II-a Civile, de contencios administrativ și fiscal, prezidat de magistratul Francisc Nemeth, au analizat cererea prin care a fost contestat Ordinul ce a reglementat începerea anului școlar trecut 2020-2021.

În urma dezbaterilor, magistrații Curții de Apel au decis să respingă acțiunea, ca nefondată.

Decizia Curții de Apel poate fi atacată în recurs, în termen de 15 zile de la comunicarea acesteia.

Dacă se va declara recurs, cazul va ajunge în atenția Înaltei Curți de Casație și Justiție.
 
Este vorba despre dosarul cu indicativul 87/36/2021 ce are ca obiect „Obligația de a face Revocare prevedere din Ordinul nr. 5487/1494/2020“ și în care părți sunt Daniel Tudorache, în calitate de reclamant, și, respectiv, Ministerul Educației și Cercetării, Ministerul Sănătății, Monica Anisie și Nelu Tătaru, în calitate de pârâți.
 
Amintim, la momentul înregistrării dosarului la instanță, Monica Anisie, fostul ministru al Educației, a declarat, pentru ZIUA de Constanța, că nu aflase de acest proces și nici nu cunoaște persoana care a dechis acțiunea.
 
Demnitarul a precizat însă, de la bun început, că procesul se va închide de la sine.


„Ordinul contestat în cauză, așa cum reiese din obiectul dosarului, a fost abrogat. Este vorba despre Ordinul comun al Ministerelor Educației și Cercetării și, respectiv, al Sănătății privind deschiderea anului școlar 2020-2021. Acest ordin a fost abrgoat când au fost închise școlile, în luna noiembrie 2020“, a explicat senatorul Monica Anisie.
 
De asemenea, aceasta a precizat că, la momentul redeschiderii școlilor în februarie 2021 a fost dat un alt ordin, așa încât cel care face obiectul dosarului înregistrat la Curtea de Apel Constanța nu mai este în vigoare acum.
 
„În aceste condiții, procesul se va închide de la sine, căci ordinul atacat nu mai este în vigoare, a fost abrogat, iar dosarul este fără obiect“, a mai precizat Monica Anisie.
 
Rămâne de văzut dacă decizia va fi atacată la Curtea Supremă.
 

 
PRECIZĂRI:

 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii