Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
13:09 22 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Paramedic, trimis în judecată pentru agresiune sexuală! Ar fi atins și masat sânii unei femei, într-o ambulanţă SMURD

ro

05 Jan, 2024 17:00 1599 Marime text
 
 
  • Cel în cauză (fost angajat al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București – Ilfov) este suspectat că, în timpul unei intervenții, ar fi agresat sexual o pacientă, după care ar fi șters înregistrările video incriminatorii surprinse de camera video montată în compartimentul destinat pacienţilor din cadrul ambulanţei SMURD.
  • Recent, Curtea Militară de Apel București a decis înlocuirea măsurii arestării preventive a inculpatului cu măsura arestului la domiciliu. 
  • Amintim că și la Constanța există un caz în care un fost angajat al ISU Dobrogea este acuzat de agresiune sexuală şi racolarea minorilor în scopuri sexuale! Dosarul a fost soluționat de Judecătoria Constanța în primă instanță prin aplicarea unei condamnări de 12 ani și 2 luni de închisoare cu executare. Decizia a fost contestată la Curtea de Apel Constanța.
  • Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
 
Procurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală - Secția de Combatere a Infracțiunilor de Terorism și a Criminalității Informatice au dispus, la finele anului trecut, trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a unui bărbat (Claudiu D.), fost angajat al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București – Ilfov, acuzat de agresiune sexuală, accesul ilegal la un sistem informatic şi pentru alterarea integrităţii datelor informatice.
 
Cel în cauză este suspectat că, în timpul unei intervenții, ar fi agresat sexual o pacientă, după care ar fi șters înregistrările video incriminatorii surprinse de camera video montată în compartimentul destinat pacienţilor din cadrul ambulanţei SMURD.
 
Recent, Curtea Militară de Apel București a decis înlocuirea măsurii arestării preventive a inculpatului cu măsura arestului la domiciliu. 
 
În actul de sesizare se reţin, în fapt, următoarele:
 

Conform procurorilor, „la data de 08.06.2023, în intervalul orar 19:53 – 20:24, în timp ce se afla în dormitorul din locuinţa pacientei (...), situată în Municipiul București, profitând de imposibilitatea pacientei de a-şi exprima voinţa, dar şi de lipsa altor persoane, având un cub de gheaţă în mână, plutonierul adjutant, în calitate de paramedic, a aplicat cubul de gheaţă în jurul sânului drept al pacientei, săvârşind, astfel, un act de natură sexuală asupra pacientei“.
 
Tot atunci, mai spus magistrații, „în intervalul orar 20:24 – 20:28, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de paramedic servant, pe perioada deplasării ambulanţei SMURD (dinspre locuinţa pacientei spre spital), profitând de imposibilitatea pacientei de a-şi exprima voinţa, plutonierul adjutant ar fi săvârşit acte de natură sexuală asupra pacientei care se afla în îngrijirea sa, respectiv a masat sânii persoanei vătămate, a sărutat abdomenul persoanei vătămate, a lins sânii persoanei vătămate (...)“.
 
Apoi, în intervalul orar 20:28 – 22:08, după extragerea fizică a cardului de memorie din echipamentul de înregistrare audio-video instalat în ambulanța SMURD, acțiune urmată de introducerea mijlocului de stocare în telefonul mobil, plutonierul adjutant a accesat, fără drept, cardul de memorie prin intermediul telefonului mobil arătat anterior (aflat, la acel moment, în relaţie funcţională cu mijlocul de stocare a datelor informatice), se mai arată în ancheta procurorilor.


 
În continuare, spun anchetatorii, „pentru a elimina înregistrările video incriminatorii surprinse de camera video montată în compartimentul destinat pacienţilor din cadrul ambulanţei SMURD, plutonierul adjutant a şters, fără drept, date informatice (123 de fişiere) stocate pe cardul de memorie, aducând, astfel, atingere integrităţii şi disponibilităţii datelor informatice“.

 
Potrivit magistraților, în cadrul audierilor, inculpatul a recunoscut săvârșirea faptelor reținute în sarcina sa.
 
Inculpatul a declarat că nu a urmărit obținerea unei satisfacții de natură sexuală. 
 

„Inculpatul a recunoscut că în data de 08.06.2023, în timp ce se afla în apartamentul persoanei vătămate, a aplicat gheață pe tegumentele pacientei, inclusiv, pe sânii persoanei vătămate. Inculpatul a arătat că aceste acțiuni nu fac parte din procedurile medicale aplicabile în caz de urgență, dar a menționat că nu a urmărit obținerea unei satisfacții de natură sexuală“, se mai arată în documentele oficiale.

 
În ceea ce privește faptele săvârșite pe perioada deplasării pacientei de la locuința acesteia către spital, inculpatul a arătat că a „continuat să aplice gheață pe pielea pacientei, inclusiv în zona sânilor, ocazie cu care a observat că pacienta avea cicatrice în jurul areolei“.
 

„Inculpatul a făcut o legătură între semnele identificate și cazurile de chirurgie oncologică pe care le suferă anumite femei în urma operațiilor de mastectomie totală/parțială, motiv pentru care a sărutat pacienta (...). A făcut acest lucru fără a avea consimțământul pacientei în ideea de „a o feri pe pacientă de o eventuală afecțiune oncologică”.

 
Inculpatul a declarat că nu a urmărit obținerea vreunei satisfații de natură sexuală.

 
Persoana vătămată a declarat că a simțit „absolut tot”, însă nu a putut face nimic întrucât era „complet paralizată”, după cum se menționează în dosar.
 
Înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu
 
Pe data de 4 ianuarie 2024, Curtea Militară de Apel București a decis înlocuirea măsurii arestării preventive a inculpatului cu măsura arestului la domiciliu, pe o perioadă de 30 de zile, începând din data de 04.01.2024 până la data de 02.02.2024.
 
Obligaţii
 

„Dispune punerea, de îndată, în libertate a inculpatului plt.adj. (...) dacă nu este reținut sau arestat în altă cauză. În temeiul art.221 alin.1 Cpp, impune inculpatului ca, pe perioada măsurii preventive a arestului la domiciliu, să nu părăsească, fără permisiunea organului judiciar în faţa căruia se află cauza, cu excepţia prezentării în faţa organelor judiciare, la chemarea acestora, imobilul unde locuiește. (...). În temeiul art.221 alin.2 lit. a şi b Cpp, impune inculpatului ca, pe perioada măsurii preventive a arestului la domiciliu, să respecte şi următoarele obligaţii: - să se prezinte în faţa judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată, ori de câte ori este chemat; - să nu comunice, pe nicio cale, în mod direct sau indirect, cu persoana vătămată (...) și cu martorii (...). În temeiul art.221 alin.4 din Cpp, atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii preventive a arestului la domiciliu sau a obligaţiilor care îi revin pe durata acesteia, măsura respectivă poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. În temeiul art.221 alin.9 din Cpp, încredinţează supravegherea respectării de către inculpat a măsurii preventive a arestului la domiciliu şi a obligaţiilor care îi revin pe durata acesteia organului de poliţie în a cărui circumscripție locuiește. (...) Definitivă.“, conform minutei judecătorești.

 
Surse documentare: portal instanțe de judecată și rejust.ro
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
Cazul de la Constanța
 
Amintim că și la Constanța există un caz în care un fost angajat al ISU Dobrogea este acuzat de agresiune sexuală şi racolarea minorilor în scopuri sexuale!
 
Dosarul a fost soluționat de Judecătoria Constanța în primă instanță prin aplicarea unei condamnări de 12 ani și 2 luni de închisoare cu executare.
 
Decizia a fost contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Aproape 13 ani de închisoare pentru un fost profesor din Constanța acuzat de agresiune sexuală!
 
Județul Constanța
Tânără de 18 ani, agresată sexual într-un microbuz de transport persoane! Polițiștii au întocmit dosar penal

 
Asistent de pe ambulanță acuzat că a agresat sexual o fată de 17 ani! Ce au reclamat părinții fetei
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii