Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
10:10 22 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pârâte din Venezuela în procesul pentru moştenirea lui Petrică Iordache

ro

22 Jan, 2020 00:00 4634 Marime text


Procesul în care este disputată o parte din averea fostului afacerist-emblemă al Constanţei Petrică Iordache bate pasul pe loc, din cauza formalităţilor. La înfăţişarea desfăşurată la începutul săptămânii, magistraţii Judecătoriei Constanţa au acordat un nou termen la data de 17 februarie, pentru a se face dovada domiciliului legal în cazul uneia dintre pârâte, care are reşedinţa în Venezuela. Surse judiciare spun că vizată ar fi Margarita Viforeanu DE Berrizbeitia, introdusă recent în proces.
 
După cum arătam în ediţiile anterioare, reclamanţi în proces sunt Carmen Celestina Iordache, soţia defunctului Petrică Iordache, şi cei doi fii ai acestora, Renato şi Francesco. De partea opusă, printre pârâţi se numără Municipiul Constanţa prin Primar, Primarul Municipiului Constanţa, Istrate Micescu, Anca Constantina Simionescu, Margarita Viforeanu DR Berrizbeitia, Ioana Daniela Marina Micescu Cristea, Marius Vişinoaia, Alexandra Mihaela Vişinoaia, dar şi Statul Român prin Ministerul Finanţelor Publice.
 
Un aspect interesant în cauză, aşa cum îl subliniam şi în ediţiile anterioare, se leagă de faptul că pârâţi în cauză, alături de cei enumeraţi mai sus, sunt şi Georgică Giurgiucanu, Cristian Borcea, Maria Măriuţă, Mihai Camboianu şi SC Habitat şi Ambient SA, toţi beneficiari ai retrocedărilor dispuse în Constanţa în vechea administraţie reprezentată de fostul primar, Radu Mazăre.
 

Retrocedări în peninsulă şi Portul Tomis

 
Astfel, Giurgiucanu, Borcea, Camboianu şi ceilalţi sunt beneficiari ai dispoziţiei de primar nr. 679/2004, în calitate de cesionari ai drepturilor Ivonnei Aline Buzescu Movilă. Prin documentul respectiv, cei cinci au primit terenuri în valoare estimată de 3.824.427 de dolari, 15 dintre acestea însumând o suprafaţă totală de 42.140,93 mp, fiind în Portul Tomis, zona peninsulară a Constanţei. Ca o paranteză, respectiva dispoziţie semnată de fostul primar Radu Mazăre a fost desfiinţată de judecători, în urma pronunţării sentinţei în Dosarul Retrocedărilor, hotărâre prin care inclusiv Giurgiucanu, Borcea şi ceilalţi au fost găsiţi vinovaţi de instanţă şi condamnaţi.
 
Pentru a reveni la moştenirea lui Petrică Iordache şi la procesul actual, interesant este faptul că, aşa cum arătam în ediţiile anterioare, Celestina Iordache şi fiii săi s-au mai judecat cu moştenitorii lui Istrate Micescu, miza fiind un teren situat în Peninsula Constanţei. Terenul respectiv, în suprafaţă de 271 mp, fusese cumpărat de Petrică Iordache de la Primăria Constanţa în anul 2004, în schimbul sumei de 29.900 de euro.
 
În cursul anului 2012, moştenitorii lui Istrate Micescu (pârâţii din procesul actual) au obţinut definitiv în instanţă constatarea nulităţii absolute a unei părţi din contractul încheiat între Iordache şi Primărie în 2004 pentru terenul de 271 mp. Concret, nulitatea constatată de instanţă se referea la circa 170 mp din terenul vândut de Primăria Constanţa lui Petrică Iordache. Pentru a ajunge la acest deznodământ, moştenitorii lui Istrate Micescu se judecaseră timp de ani de zile cu Primăria Constanţa şi soţia şi fiii lui Petrică Iordache.
 
În 2019, a venit rândul moştenitorilor lui Iordache să dea în judecată Primăria Constanţa şi pe moştenitorii lui Istrate Micescu, în noul proces fiind chemaţi între timp şi Cristi Borcea şi restul acuzaţilor din Dosarul Retrocedărilor.
 


Citeşte şi:
 

Procesul moştenitorilor
Cum şi pentru ce se judecă moştenitorii lui Petrică Iordache cu cei ai lui Istrate N. Micescu

 

Litigiu cu primăria şi terenul afaceristului-emblemă Don Pedro Iordache şi retrocedările Constanţei

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii