Patru judecători de la Curtea de Apel Constanța ar fi fost ameninţați cu acte de violenţă! Control judiciar prelungit (RECHIZITORIU+MINUTĂ)
Patru judecători de la Curtea de Apel Constanța ar fi fost ameninţați cu acte de violenţă! Control judiciarBărbatul acuzat că ar fi amenințat cu acte de violență patru judecători, de la Curtea de Apel Constanța, rămâne sub control judiciar!
Decizia a fost luată de Judecătoria Constanța și poate fi contestată la Tribunalul Constanța.
MINUTĂ
Solutia pe scurt: DOSAR 4533/212/2024/a4 ÎNCHEIERE În temeiul art. 362 c.proc.pen. rap. la art. 208 alin. (5) c.proc.pen. constată legalitatea şi temeinicia măsurii preventive a controlului judiciar dispusă faţă de inculpatul D.D.I. (....) prin Ordonanţa din 28.12.2023 a Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, măsură pe care o menţine pe o durată de 60 de zile urmând a fi verificată nu mai târziu de 08.08.2024.
În temeiul art. 2081 c.proc.pen. menţine obligaţiile impuse inculpatului prin Încheierea din 21.02.2024 pronunţată de judecătorul de cameră preliminară în dosarul 4533/212/2024/a2.
Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la comunicare, care se depune la Judecătoria Constanţa. În temeiul art. 255 c.proc.civ. respinge ca neîntemeiată cererea inculpatului D. D. I. privind restituirea dispozitivelor electronice laptop ..., telefon mobil .... şi telefon mobil ....., ridicate cu ocazia percheziţiei domiciliare şi introduse la Camera de corpuri delicte a I.P.J. Constanţa potrivit dovezii seria CT nr. ... din 16.02.2024.
Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare, care se depune la Judecătoria Constanţa.
Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia inculpatului şi a procurorului prin mijlocirea grefei instanţei, astăzi 10 iunie 2024. Preşedinte,
Conform portalului instanțelor de judecată, dosarul „mamă“ are numărul unic 4533/212/2024, părțile vătămate fiind judecătorii „Stănescu-Sas Mihail“, „Popescu Crina Mihaela“, „Tudor Veronica“ și „Bodean Claudia“, de la Curtea de Apel Constanța.
Ca inculpat apare „Dragulin Doru Ionut“
Noul termen a fost stabilit pentru data de 1 octombrie 2024.
Oricare va fi decizia Judecătoriei Constanța, aceasta va putea fi contestată la Curtea de Apel Constanța.
Conform rechizitoriului – ce poate fi citit integral accesând secțiunea DOCUMENTE -, „la datele de 02.09.2023, 30.09.2023, 03.10.2023, 09.10.2023, 13.10.2023 şi 16.10.2023, prin intermediul unor mesaje trimise prin poşta electronică de la adresa către adresa Curţii de Apel Constanţa – Secţia I Civilă, respectiv ca-constanta-archiv1@just.ro, inculpatul D. D. I. a ameninţat judecătorii V.T., C.B. şi C.M.P., membri ai completului RC 1“.
Mai mult, spun procurorii, „printr-un mesaj expediat în aceeaşi manieră la data de 03.09.2023, a ameninţat judecătorii V.T., C.M.P. şi M.S.S., membri ai completului V3, abele completuri având spre soluţionare dosarul civil cu nr. 5032/256/2021, în care inculpatul are calitatea de recurent, afirmând că îi va vâna şi îi va judeca el pe judecători şi pe familiile lor, învederându-le că o armă de foc se poate procura cu uşurinţă, că nu va avea niciun fel de milă faţă de ei, că pedepsele pe care el le va aplica vor fi aspre precum cele ale lui Vlad Ţepeş, că îi va face să simtă cel mai cumplit coşmar al lor, că va face o răscoală, precum cea din anul 1907, şi că îşi face autodenunţul, în scopul de a-i intimida pe magistraţi şi de a-i constrânge să nu amâne cauza sa şi să pronunţe cu celeritate hotărâri favorabile lui şi de a obţine astfel în final suma de 100000 de lei, cu titlul de daune morale, de la patru intimaţi“.
Tot potrivit actului de sesizare a instanței, „cu ocazia audierii în calitate de suspect, la data de 28.12.2023, în prezenţa apărătorului din oficiu, avocat (...), inculpatul D.D.I. a recunoscut că utilizează adresa de poştă electronică şi că a expediat mesajele e-mail reţinute în acuzaţia penală, în timp ce se afla la muncă în Olanda“.
Actul de sesizare a instanței poate fi citit integral accesând secțiunea Documente.
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
(VIDEO) Anticorupția în Portul Constanța!
Institutul Național de Expertize Criminalistice, sesizat de Tribunalul Constanța într-un dosar al DNA
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp