Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:37 27 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziții DNA Legăturile clanului Vasiloi din Capitală cu Constanța

ro

26 Sep, 2024 13:24 566 Marime text
Foto ilustrativă

Omul de afaceri Cornel Petruț Ion, supranumit în presa centrală drept „Magiunică”, a fost vizat de perchezițiile efectuate de procurorii Direcției Naționale Anticorupție de ieri, 25 septembrie 2024.
 
Conform DNA, au fost efectuate percheziții domiciliare în 8 locații situate pe raza municipiului București și a județelor Ilfov, Constanța și Prahova.
 
Potrivit surselor noastre, legătura pe care Cornel Petruț Ion cu orașul Constanța este o casă pe care acesta ar deține-o la malul mării, și aceasta fiind controlată de anchetatori.
 
Presa centrală notează că afaceristul Cornel Petruț Ion este suspectat de infracțiuni economice, după ce ar fi plătit o cotă TVA de 5%, la vânzarea unor imobile de locuit din sectorul 6 al Capitalei, deși ar fi trebuit să le vândă cu cota TVA de 19%, prejudiciind, astfel, statul cu 20 de milioane de lei. Tot presa centrală a transmis că acesta a fost plasat sub control judiciar pentru 30 de zile, în acest dosar.
 
Sursele noastre spun că acesta a fost adus astăzi din nou la audieri.
 
Oficial de la DNA
 
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni economice, în perioada 2019-2020.
În cursul zilei de 25 septembrie 2024, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 8 locații situate pe raza municipiului București și a județelor Ilfov, Constanta și Prahova, reprezentând domiciliile unor persoane fizice.
 
Cine este Cornel Petruț Ion
 
Afaceristul este cunoscut în Capitală drept ginerele liderului unei grupări interlope, al lui Gheorghe Dincă, zis Gheorghiță al lui Vasiloi.
 
De numele lui Ion Corneț Petruț se leagă mai multe firme, conform Monitorului Oficial și termene.ro.
 
În prezent, Ion Corneț Petruț este administrator la Offices Developers & Investments SRL (2018) București. Pe anul 2023 firma nu a raportat salariați sau cifră de afaceri, doar o pierdere ce sare de 1 milion lei și datorii de 12,1 milioane lei. Sediul social este în București, Sector 6, strada Pădurarilor nr. 47. Asociați aici avem Start Priority Holding SRL – 44,4%, Patrofield Limited (Cipru) – 33,3% și BWD Invest SRL -22,3%.
 
Ion Corneț Petruț este administrator și la Cian Land Development SRL (2019) București, unde pierderea sare de 1,4 milioane lei pe 2023, dar sunt și datorii de peste 27,8 milioane lei. Sediul social este pe strada Boja nr. 14, București. Start Priority Holding SRL și Patrofield Limited (Cipru) sunt asociați cu câte 50% fiecare.
 
În firma Akcent Land Development SRL (2017) București, Ion Corneț Petruț este tot administrator. Pe 2023, firma a declarat pierderi de 573.593 lei, dar și datorii de 19 milioane lei. Sediul social este pe strada. Sg. Alexandru Cutieru nr. 25A. Start Priority Holding SRL – 50%, Patrofield Limited (Cipru) – 25% și DWD Development SRL – 25% sunt asociați în această companie.
 
Start Priority Holding SRL este neplătitoare de TVA. Este fondată în noiembrie 2022, declarând un profit de 2,6 milioane lei pe 2023. Datoriile, în schimb, sunt de peste 61 milioane lei. Sediul social este pe strada Boja nr. 14 din Capitală. Asociați sunt Global Evolution DWC-LLC – 90% (Emiratele Arabe Unite) și Ion Ioana Carmen – 10%. Administreaza la Distanta SRL este administratorul firmei.  
 
Administreaza la Distanta SRL este fondată în august 2022, cu un singur salariat, profit de 465 lei și cifră de afaceri de 40.804 lei. Asociat unic este Oprescu Andreea-Nicoleta, care este și administrator.
 
Ilcor Auto Eco SRL (2008) București este fondată în anul 2008 de Ion Cornel Petruț, iar administrator apărea la momentul înființării Vieru Viorel-Victor. În anul 2009, Ion Cornel Petruț se retrage din companie, iar asociați devin Vieru Vasilica și Potecaru Ilie, fiecare cu 50% cotă de participare.
 
Pe anul 2023, compania Ilcor Auto Eco SRL (2008) București a raportat doi salariați, o pierdere de 208.285 lei și datorii de 2,9 milioane lei. Asociat unic, în prezent, este Lazăr Marin Alexandru, iar administrator Vieru Viorel-Victor.
 
Facem precizarea că efectuarea percheziţiei domiciliare este un procedeu în cadrul procesului penal reglementat de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
Suspecții din Operațiunea Exotic, arestați preventiv (VIDEO)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii