Percheziții Doi copii din Gârliciu au violat o femeie după care i-au furat o sticlă de bere și o pungă de chipsuri
Percheziții: Doi copii din Gârliciu au violat o femeie după care i-au furat o sticlă de bere și o pungă de
23 Jul, 2021 00:00
ZIUA de Constanta
2564
Marime text
- Unul dintre inculpați era, la momentul arestării, elev în clasa a VIII – a și avea, potrivit magistraților, un comportament civilizat față de colegi și cadre didactice.
- Judecătorii mai spun că în urma suspendării cursurilor școlare din cauza situației epidemiologice, minorul a fost afectat din punct de vedere al derulării cursurilor, fără acces la mijloace de comunicare la distanță, fiindu-i imposibil să participe la ore.
Doi minori din localitatea Gârliciu, județul Constanța, au fost condamnați de Judecătoria Hârșova pentru tâlhărie calificată și viol în formă continuată. Cei doi sunt acuzați că, în funa februarie 2021, au pătruns prin efracție în locuința unei femei, de 70 de ani, din Gârliciu,
Victima a fost deposedată, prin violență, de un telefon mobil și, ulterior, în baza aceleiași rezoluții infracționale, de mai multe bunuri alimentare și nealimentare (două pachete cu țigări, o sticlă de apă minerală, o sticlă de doi litri cu bere, o sticlă cu țuică și o pungă de chipsuri).
Mai mult, cei doi minori au violat-o pe femeie, prin exercitarea de violențe.
Pentru săvârşirea infracţiunilor de tâlhărie calificată şi viol în formă continuată, primul inculpat a luat trei ani de detenție într-un centru specializat.
Cel de al doilea inculpat a primit, tot pentru tâlhărie calificată şi viol în formă continuată, un an și șase luni de detenție într-un centru specializat
Inculpații minori au fost obligați către partea civilă la plata sumei de 5.800 lei cu titlul de despăgubiri civile (800 lei daune materiale şi 5.000 lei daune morale).
În privința inculpatului care a primit pedeapsa de 1,6 ani, la momentul arestării, era elev în clasa a VIII – a și avea, potrivit magistraților, un comportament civilizat față de colegi și cadre didactice, în urma suspendării cursurilor școlare din cauza situației epidemiologice, minorul a fost afectat din punct de vedere al derulării cursurilor, fără acces la mijloace de comunicare la distanță, fiindu-i imposibil să participe la ore.
Părinții nu au avut posibilitatea asigurării mijloacelor tehnice de comunicare al distanță, iar pentru gestionarea eficientă a timpului, l-a implicat pe minor în activitățile gospodărești, alături de familie.
Referitor la fapta din prezentul dosar, inculpatul recunoaște participarea, susținând că i-a fost teamă de celălalt inculpat.
Din afirmațiile organelor de poliție, rezultă că minorul se află la prima abatere de natură penală, atât el, cât și membrii familiei sunt persoane cu comportament pozitiv, respectă regulile sociale și sunt implicați în activități constructive.
Analizând informațiile obținute, instanța apreciază că factorii care au favorizat comportamentul infracțional au fost: consumul de alcool înaintea săvârșirii faptei, cedarea la presiunea coinculpatului, credibilitatea propunerii coinculpatului.
„Minorul a fost sincer pe parcursul interviului, a manifestat empatie față de persoana vătămată, regretă implicarea în faptă și asocierea cu coinculpatul, fiind foarte afectat emoțional de lipsa susținerii din partea familiei pe perioada detenției“, se mai arată în motivarea judecătorilor, conform rolii.ro
Decizia Judecătoriei Hârșova a fost contestată la Curtea de Apel Constanța.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
Procurorul Viorel Teliceanu, detalii despre crima și violul de la Corbu, județul Constanța (video)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii