Plângerea lui ÎPS Teodosie care îl vizează pe Petrică Leașcu, trimisă spre soluționare Tribunalului Constanța
Plângerea lui ÎPS Teodosie care îl vizează pe Petrică Leașcu, trimisă spre soluționare Tribunalului Constanța
05 Nov, 2024 12:50
ZIUA de Constanta
274
Marime text
Plângerea lui ÎPS Teodosie privind privind ordonanța de clasare formulată de DNA față de Petrică Leașcu nu va fi soluționată de Curtea de Apel Constanța!
Potrivit portalului instanțelor de judecată, instanța a decis pe 29.10.2024 ca dosarul cu indicativul 424/36/2024 să fie judecat la Tribunalul Constanța.
MINUTA
Soluția pe scurt: În baza art. 340 alin. 1 CPP raportat la art. 35 CPP şi art. 50 CPP, Admite excepţia necompetenţei materiale a Curţii de Apel Constanţa – completul judecătorului de cameră preliminară şi declină competenţa de soluţionare a plângerii petentului Petrescu Teodosie în favoarea judecătorului de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Constanţa. În baza art. 275 alin. 3 CPP, Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Fără cale de atac. Pronunţată azi, 29.10.2024, prin punerea la dispoziţia petentului, a intimatului şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei.
Document: Încheiere finală camera consiliu 118/2024 29.10.2024
Drept urmare, ieri, 04 noiembrie 2024, pe rolul Tribunalului Constanța a fost înregistrată plângerea arhiepiscopului Tomisului. Astfel, instanța a stabilit ca termenul de judecată să aibă loc pe data de 26.11.2024.
Potrivit surselor noastre, dosarul a ajuns în atenția completului de judecată prezidat de Andreea Octavia Panait.
Reamintim că preotul Petrică Leașcu are calitatea de martor în dosarul penal deschis de DNA Constanța după materialele Recorder.ro, cauză în care ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, este suspectat de cumpărare de influență.
În același dosar a fost deferit justiției și Ilie Petre, consilier în cadrul Arhiepiscopiei Tomisului, acesta fiind suspectat de complicitate la cumpărare de influență.
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
Termen la Curtea de Apel într-un dosar instrumentat de DNA ÎPS Teodosie și Petrică Leașcu, în fața instanței
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii