Prefectura Constanța cheamă în judecată Ministerul Devoltării și Administrației. Se cere anularea parțială a unui normativ care vizează autorizaţiile de construire!
Prefectura Constanța cheamă în judecată Ministerul Devoltării și Administrației. Se cere anularea parțială
22 Feb, 2023 13:12
ZIUA de Constanta
1640
Marime text
Instituția Prefectului județului Constanța a înregistrat două dosare pe rolul Tribunalului Constanța, secţia de contencios administrativ şi fiscal, referitor la stabilirea de către prefect a oportunității atacării în contencios a autorizațiilor de construire.
Primul are nr.1410/118/2023 și vizează acţiune prefect – tutelă administrativă anulare act admistrativ iar cel de-al doilea, nr. 1411/118/2023, acţiune prefect – tutelă administrativă suspendare act administrativ.
Pârât în cele două dosare este Ministerul Devoltării, Lucrărilor Publice și Administrației prin ministrul Dezvoltării, Lucrărilor publice și Administrației.
În dosarul nr.1411/118/2023, instanța a stabilit primul termen de judecată pentru data de 10.03.2023, ora 09:30.
Potrivit biroului de presă al Prefecturii Constanța, în cele două dosare se solicită anularea/suspendarea parțială a Ordinului Ministrului Dezvoltării nr. 310/2022 pentru aprobarea procedurilor de control al statului privind respectarea prevederilor legale la emiterea certificatelor de urbanism, autorizaţiilor de construire/desfiinţare şi la avizarea şi aprobarea documentaţiilor de urbanism.
În articolul 2 din procedură, se specificată faptul că respectarea prevederilor legale la emiterea certificatelor de urbanism revine Inspectoratul de Stat în Construcții, prin personalul cu atribuții de control, care verifică modul în care sunt respectate cerințele specifice prevăzute de Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, republicată, cu modificările și completările ulterioare, denumită în continuare Legea nr. 50/1991 și de Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, aprobate prin Ordinul ministrului dezvoltării regionale și locuinței nr. 839/2009, cu modificările și completările ulterioare, denumite în continuare Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 50/1991.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii