Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
14:10 21 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prefectura Constanța contestă o hotărâre a Consiliului Local Cumpăna. Printre pârâți și Asociația Habitat for Humanity România

ro

03 Oct, 2024 10:25 524 Marime text
Primaria Cumpana. Sursa foto - ZIUA de Constanta
  • Dosarul cu obiectul - acţiune prefect – tutelă administrativă anulare act adm/hotărârea a fost depus pe rolul Tribunalului Constanța.
  • Prefectul Județului Constanța este reclamant, Iar Consiliul Local al comunei Cumpăna și Asociația Habitat For Humanity România - pârâți.
Pe data de 02.10.2024, pe rolul Tribunalului Constanța, Secţia de contencios administrativ şi fiscal  a fost înregistrat dosarul cu indicativul 7223/118/2024 și obiectul - acţiune prefect – tutelă administrativă anulare act adm/hot nr. 25090/12.09.2024.

Părțile dosarului aflat în stadiul procesural de fond sunt: Prefectul Județului Constanța - reclamant, iar Consiliul Local al comunei Cumpăna și Asociația Habitat For Humanity România - pârâți. Deocamdată nu a fost stabilită prima ședință a magistraților.

ASOCIATIA HABITAT FOR HUMANITY ROMANIA

Despre Habitat for Humanity 

Habitat for Humanity este o organizație non-profit globală, prezență în 70 de țări, care are misiunea de a eradica locuirea precară și de a ajuta comunitățile vulnerabile să depășească lipsa cronică a locuințelor decente și accesibile.

În anul 1996, România a devenit cea de-a 50-a țară din întreaga lume care s-a alăturat misiunii Habitat for Humanity. Organizația a prins viață în nord-vestul țării, în orașul Beiuș, județul Bihor.

De 27 de ani, Habitat for Humanity România construiește locuințe decente pentru familii cu venituri reduse și ridică de la 0 sau reabilitează centre de utilitate publică în comunități vulnerabile. De asemenea, organizația derulează programe de prevenție și răspuns la dezastre naturale precum și programe de advocacy în domeniul locuirii sociale.

Scopul asociației se concretizează în următoarele obiective: strângerea de fonduri pentru desfășurarea propriei activități, precum și a programelor „Habitat for Humanity” și a activității altor parteneriate existente pe teritoriul României, dezvoltarea în România de noi programe „Habitat for Humanity” acolo unde există nevoie și entuziasm local pentru cauza celor în nevoie de adăpost, crearea și facilitarea de soluții de locuire, inclusiv pentru reconstrucția necesară ca urmare a dezastrelor naturale, stabilirea de relații cu asociații similare din țară și din străinătate, relații publice, strângerea de fonduri din surse externe și interne, distribuirea de fonduri către filiale, grupuri „Habitat for Humanity” din țară sau din străinătate sau către partener agreați, sprijinirea programelor din țară, construirea, reabilitarea, repararea, finalizarea structurilor sau alte activități de construire directă pentru crearea de soluții de locuire simple, decente și accesibile ca preț ca și alte lucrări de îmbunătățire a calității locuirii pentru familii și persoane periclitate economic și social și aflate în mare nevoie de locuire sigură, sănătoasă, construirea, reabilitarea, repararea, finalizarea structurilor, ca și alte lucrări de îmbunătățiri la imobile de importanță comunitară pentru comunități aflate în nevoie de dezvoltare socială de dezvoltare a infrastructurii educaționale, sanitare sau comunitare. Intervențiile se pot face direct sau prin parteneriate cu alte organizații.


 HFH Romania a derulat în 2018 proiecte în parteneriate cu alte organizații, dar și cu finanțatori precum Kaufland, Dedeman, ENGIE, Rewe Romania, Fundația Saint Gobain.

Proiectele importante derulate în 2018 au fost „Big Build 2018”, în cadrul căruia a fost organizat evenimentul de construcție accelerată pentru asistarea a 8 familii din comuna Cumpăna, județul Constanța, proiect derulat în parteneriat cu „Habitat for Humanity“ Cumpăna. Au mai fost derulate și multe alte proiecte în toată țara.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.


Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

Cum a terminat anul financiar 2018 „Habitat for Humanity“, asociația care a construit mai multe case la Cumpăna
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii