Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:57 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premieră în școlile și liceele din județul Constanța! Avocatul Cătălin Filișan, decanul baroului, face precizări importante

ro

21 Mar, 2022 00:00 16487 Marime text
 
  • Proiectul-pilot presupune cinci module până la finalul anului școlar curent, într-un cadru flexibil și atractiv, pe teme de interes pentru tineri, într-un limbaj accesibil.
 
Baroul Constanța și Inspectoratul Școlar Județean Constanța demarează Proiectul „Fii avocat în școala ta!” Începând de luni, 21 martie 2022, avocații implicați voluntar în proiect susțin primul modul de Educație Juridică non-formală,  care va avea un impact pentru mai mult de 3.500 de elevi din 11 școli, licee și colegii din Constanța.
 
Proiectul-pilot presupune cinci module până la finalul anului școlar curent, într-un cadru flexibil și atractiv, pe teme de interes pentru tineri, într-un limbaj accesibil.
 


„Fii avocat în școala ta” este un proiect UNBR prin care avocații din România vor împărtăși elevilor noțiuni de educație juridică.
 
„Este un proiect pilot inițiat de UNBR în colaborare cu Ministerul Justiției de educație juridică non-formală, la finalul căruia elevii vor dobândi cunoștințe despre aplicarea legii și efectele încălcării legii, despre drepturile pe care le au și cum trebuie să își apere aceste drepturi. Vor dobândi aceste cunoștințe de la cei care apără aceste drepturi în fiecare zi, de la avocați cu experiență în toate domeniile dreptului: civil, penal, contravențional“, a declarat, pentru ZIUA de Constanța, avocatul Cătălin Filișan, decanul Baroului Constanța.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Paznicul, electrocutat și strâns de gât!
Doi minori au dat atacul la cozonacii din Piața Brotăcei. Începe procesul

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii