Premieră! O femeie din Constanța, condamnată și obligată de judecători să-și demoleze balconul și să despăgubească Primăria
Premieră!: O femeie din Constanța, condamnată și obligată de judecători să-și demoleze balconul și să
10 Jul, 2021 00:00
ZIUA de Constanta
3772
Marime text
- Inculpata a fost condamnată la pedeapsa de trei luni de închisoare, pentru infracţiunea de continuarea executării lucrărilor după dispunerea opririi acestora de către organele de control competente.
- Instanța a amânat aplicarea pedepsei de trei luni de închisoare în termenul de supraveghere de doi ani calculat de la data rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti.
Vineri, Judecătoria Constanța, în rejudecarea cauzei, a dispus obligarea inculpatei la plata sumei de aproximativ 4000 de lei cu T.V.A., către părțile civile Municipiul Constanța prin Primar și Direcția Generală Poliția Locală din cadrul Primăriei Municipiului Constanța cu titlu de daune materiale.
Oficial
„Dispune restabilirea situației anterioare, în sensul desființării lucrărilor edificare de către inculpata fără a deține autorizație de construcție, pe terenul limitrof imobilului din (...) ce fac obiectul Procesului-verbal de contravenție nr. (...) și al Notei de constatare nr. 04732/16.11.2015. Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Obligă inculpata la plata sumei de 416,50 lei, conform chitanței nr. (...) 2021, reprezentând onorariu avocat, către părțile civile Municipiul Constanța prin Primar și Direcția Generală Poliția Locală din cadrul Primăriei Municipiului Constanța. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea hotărârii. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 08.07.2021“.
Decizia Judecătoriei Constanța a fost luată, potrivit datelor noastre, de completul de judecată prezidat de judecătoarea Alina Crasovschi.
Dosarul a fost soluționat în apel, potrivit datelor noastre, de judecătorii Marius Damian Mitea și Ciprian Coadă, de la Curtea de Apel Constanța.
Măsuri de supraveghere
Mai trebuie precizat că, prin decizia de condamnare, Curtea de Apel a decis ca pe durata termenului de supraveghere inculpata trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la serviciul de probaţiune la datele fixate de acesta, b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa, c) să anunţe în prealabil schimbarea locuinţei și orice deplasare care depăşeşte cinci zile, precum și întoarcerea, d) să comunice schimbarea locului de muncă, e) să comunice informaţii și documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existență.
Femeia a fost trimisă în judecată în decembrie 2019.
Pe scurt, în actul de sesizare a instanței, procurorii au reținut că, în 2015, Poliția Locală din cadrul Primăriei Municipiului Constanța a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța întrucât inculpata a continuat lucrările de executare a unui balcon la adresa din Constanța (...), după ce s-a dispus oprirea lucrărilor de către organele de control potrivit legii.
Conform portal.just.ro, nu mai există un al dosar cu acest obiect pe rolul instanțelor din Constanța soluționat prin aplicarea unei pedepse asemănătoare.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și
Accident transmis live pe Facebook
S-a motivat cea mai mare condamnare pentru ucidere din culpă aplicată vreodată în Dobrogea!
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii