Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:53 22 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Președintele CJC i-a dat în judecată pe afaceriștii care ar fi trebuit să reabiliteze Muzeul de Istorie Constanța

ro

21 Jun, 2021 00:00 2081 Marime text

 
  • Cazul a fost înregistrat vineri, 18 iunie 2021, pe rolul Secției a II-a Civile a Tribunalului Constanța sub numărul 4606/118/2021, având ca obiect „pretenții“, iar materia fiind „Litigii cu profesioniștii“.
  • Așa cum arătam în edițiile anterioare, acesta nu este singurul proces ce îi are ca protagoniști pe afaceriștii de la Actaeon Invest SA și, respectiv, Consiliul Județean Constanța.
  • Potrivit Confidas.ro, consultat la data de 20 iunie 2021, compania Actaeon Invest a încheiat, de-a lungul timpului, 12 contracte de achiziții publice, în valoare totală de 59.491.461,01 lei.
Dosar cu greutate pe rolul Tribunalului Constanța!
 
Județul Constanța, prin Președintele Consiliului Județean Constanța, i-a dat în judecată pe afaceriștii care își adjudecaseră contractul de reabilitare a Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța!
 
Cazul a fost înregistrat vineri, 18 iunie 2021, pe rolul Secției a II-a Civile a Tribunalului Constanța sub numărul 4606/118/2021, având ca obiect „pretenții“, iar materia fiind „Litigii cu profesioniștii“.
 
Reclamant în cauză este Județul Constanța prin Președintele CJC, iar calitatea de pârât revine Asocierii Actaeon Invest SA – Research Consorzio Stabile Societa Consortile ARL – Specialist Smart Group SRL – Princer SA prin lider de asociere Actaeon Invest SRL.
 
Primul termen de judecată nu a fost încă stabilit.
 

Procese la Tribunal

 
Așa cum arătam în edițiile anterioare, acesta nu este singurul proces ce îi are ca protagoniști pe afaceriștii de la Actaeon Invest SA și, respectiv, Consiliul Județean Constanța.
 
În cauza cu numărul 8192/118/2020*, compania Actaeon Invest, în calitate de reclamant, a dat în judecată Unitatea Teritorial Administrativă Județul Constanța și, respectiv, Consiliul Județean Constanța, fiind vorba despre „pretenții Achiziții publice / anulare act“.
 

Magistrații sunt chemați în această cauză să analizeze acțiunea Actaeon Invest în legătură cu anularea deciziei de reziliere a contractului de lucrări privind obiectivul „Amenajări interioare / exterioare, consolidare și modernizare imobil D+P+1E – pentru Serviciul Clinic Județean de Medicină Legală Constanța“.
 
Potrivit Hotărârii 1898/2020 a Tribunalului Constanța, prin care s-a decis declinarea dosarului 8192/118/2020 către o altă secție a instanței, compania ceruse „repunerea părților în situația anterioară, în sensul obligării pârâtelor la prelungirea termenului Contractului nr. (...) în vederea finalizării obiectului acestuia“.
 
Totodată, un alt dosar (4119/118/2021), mai nou, vizează un alt litigiu privind achizițiile publice, fiind vorba despre o acțiune deschisă tot de compania Actaeon Invest, în urma rezilierii contractului privind reabilitarea Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța.
 

Poziția CJC

 
De altfel, legat de această reziliere a contractului, Petre Enciu, vicepreședintele CJC, a declarat, pentru ZIUA de Constanța, cu o ocazie anterioară că acesta „s-a reziliat de drept din cauză că proiectantul nu a livrat proiectul tehnic la termen. Nu numai că nu a livrat, dar nu a produs nici măcar o pagină de proiect tehnic“.
 
„Singurul lucru concret pe care l-a realizat această firmă a fost să-și facă anumite calcule pentru suplimentarea lucrărilor la o valoare de 3 ori mai mare față de ea inițială. Acesta este motivul pentru care îi vor fi aplicate penalități pentru cele 10 zile care corespund perioadei de notificare, conform contractului“, a precizat, cu aceeași ocazie, oficialul CJC.

Totodată, reprezentanții CJC au mai explicat atunci că se așteaptă ca afaceriștii să se adreseze instanței în legătură cu rezilierea contractului, însă, potrivit surselor citate, forma contractului este de partea județului Constanța.
La rândul său contactat telefonic cu o ocazie anterioară, Cezar Iulian Vlădoianu, administratorul Actaeon Invest a declarat, pentru ZIUA de Constanța, că există mai multe acțiuni pe rolul instanțelor de judecată, în legătură cu CJC, însă s-a abținut de la alte comentarii.
 

Cifre și date

 
Potrivit Confidas.ro, consultat la data de 20 iunie 2021, compania Actaeon Invest a încheiat, de-a lungul timpului, 12 contracte de achiziții publice, în valoare totală de 59.491.461,01 lei.
 
Firma a fost înființată în 2018 și are sediul social în Setorul 3, București, pe bulevardul Energeticienilor, nr. 9E.
 
Asociat unic și administrator este Cezar Iulian Vlădoianu.
 
În anul 2018, compania a avut zece angajați, profit net 214.669 de lei și cifra de afaceri 3.151.294 de lei.
 
În 2019, numărul angajaților a fost 14, profitul net a fost 240.822 de lei, iar cifra de afaceri a fost 3.905.741 de lei.
 
În 2020, numărul angajaților a fost 22, profitul net a fost 55.565 de lei, iar cifra de afaceri 3.045.565 de lei.
 
Legat de procesele de la Tribunalul Constanța, facem precizarea că, indiferent care va fi decizia primei instanțe, aceasta va putea fi atacată la instanța superioară.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Reabilitarea MINAC în aer! Petre Enciu (CJC) - „Avem de-a face cu firmă neserioasă, care proiectează probleme, în loc de proiecte tehnice”
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii