Pretențiile lui Chițac, de la Mazăre. Azi e „Ziua Z“
Pretențiile lui Chițac, de la Mazăre. Azi e „Ziua Z“
08 Jun, 2022 00:00
ZIUA de Constanta
1839
Marime text
- Verdictul trebuia să fie pronunțat ieri, dar magistrații Secției I Civile au decis amânarea hotărârii, pentru a șaptea oară.
- Noul termen de pronunțare a unei decizii este astăzi, 8 iunie 2022, de la ora 9.00.
Judecătorii Tribunalului Constanța ar putea decide azi ca UAT Municipiul Constanța să primească peste 600.000 de euro, cu titlul de despăgubiri, în urma Dosarului Retrocedărilor din Constanța.
Hotărârea este așteptată în dosarul cu indicativul 2513/118/2021, deschis de primarul Vergil Chițac în luna aprilie 2021 și având ca obiect „pretenții“ – suma ridicându-se la 615.171,4 euro.
Verdictul trebuia să fie pronunțat ieri, dar magistrații Secției I Civile au decis amânarea hotărârii, pentru a șaptea oară.
Noul termen de pronunțare a unei decizii este astăzi, 8 iunie 2022, de la ora 9.00.
Amintim că decizia se lasă așteptată din aprilie 2022, când, pe 12 aprilie, instanța a anunțat că amână pronunțarea pe 19 aprilie.
Au urmat noi amânări de pronunțare pentru datele de 26 aprilie 2022, 5 mai, 17 mai, 31 mai, 7 iunie și, ultima, 8 iunie.
Pârâții din dosar
Lista pârâților este deschisă de fostul primar Radu Ștefan Mazăre și continuă cu Constantin Racu, Daniela Ramona Dospinescu, Ion Marica, Nicușor Daniel Constantinescu, Cristian Talpău, Nora Alina Chircă, Mihai Sergiu Ceacîreanu, Ruxandra Luminița Darie și Marius și Carmen Pușcași.
Dosarul acesta este strâns legat de Dosarul Retrocedărilor din Constanța, cauza penală în care pârâții, în frunte cu Radu Ștefan Mazăre, au fost condamnați de magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție a României, în legătură cu modalitatea prin care au fost retrocedate mai multe terenuri din Constanța și Mamaia.
Astfel, prin Decizia 32/A/07.02.2019 a Curții Supreme, fostul primar Radu Mazăre a fost condamnat la nouă ani de detenție.
La rândul său, Nicuşor Daniel Constantinescu a fost condamnat la cinci ani de închisoare, Constantin Racu: şase ani şi zece luni de închisoare, Daniela Ramona Dospinescu: şapte ani şi şase luni de închisoare, iar Ion Marica, la cinci ani de închisoare.
Nu în ultimul rând, Ruxandra Luminiţa Darie a luat doi ani de închisoare cu suspendare condiţionată a executării pedepsei pe un termen de încercare de patru ani, Marius Puşcaşi - trei ani de închisoare, iar Carmen Puşcaşi: trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere a executării pedepsei rezultante pe un termen de încercare de cinci ani.
Cazul se află în atenția completului Fond Civil 6 al Secției I Civile, prezidat de magistratul Loredana Mesrobian.
Chiar dacă instanța va pronunța azi decizia, procesul nu se va opri aici, căci hotărârea Tribunalului va putea fi atacată la instanța superioară.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și
„Retrocedările" - procesul care a început după trei ani Cinci ore de rechizitoriu în dosarul lui Mazăre. Nicuşor a venit de bună voie
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii