„Pretențiile“ lui Chițac față de Mazăre, în dolari și euro! Decizia Tribunalului Constanța!
„Pretențiile“ lui Chițac față de Mazăre, în dolari și euro! Decizia Tribunalului Constanța!
06 Oct, 2021 11:44
ZIUA de Constanta
2775
Marime text
Decizie de ultim moment a judecătorilor din cadrul Tribunalului Constanța, în două dintre dosarele în care actualul primar al Constanței, Vergil Chițac, a ridicat, în numele municipiului, pretenții de milioane de euro și de dolari de la fostul primar Radu Mazăre și alți acuzați din Dosarul Retrocedărilor din Constanța!
Judecătorii Secției I Civile a instanței, în completul Fond civil 9, prezidat de magistratul Adriana Mihaela Vasile, au decis să amâne pronunțarea unui verdict la data de 21 octombrie 2021, instanța având nevoie de mai mult timp pentru a delibera asupra pretențiilor.
Concret, este vorba despre dosarele 251//188/2021 și, respectiv 2515/118/2021, ambele aflate în atenția aceluiași complet de judecată, cauze în care UAT Municipiul Constanța prin Primar Vergil Chițac este reclamant, iar Radu Mazăre, fostul primar al orașului, alături de mai mulți acuzaâi din Dosarul Retrocedărilor au rolul de pârâți.
Astfel, în dosarul civil 2511/118/2021, al cărui obiect este reprezentat de „pretenții“, suma se ridică la 4.384.867 de dolari.
Reclamant este Unitatea Teritorial Administrativă Constanța prin Primar Vergil Chițac, iar lista pârâților este deschisă de Radu Ștefan Mazăre și continuă cu Constantin Racu, Daniela Ramona Dospinescu, Ion Marica, Dan Miron, Bogdan Ghițulescu și Alin Horațiu Dima.
În continuare, obiectul dosarului 2515/118/2021 este reprezentat de „pretenții 4.712.592,4“, iar pârâții sunt Radu Ștefan Mazăre, Constantin Racu, Daniela Ramona Dospinescu, Ion Marica, Dan Miron, Bogdan Ghițulescu, Alin Horațiu Dima, Nicușor Daniel Constantinescu, Răsvan Mircea Tudorache, Paraschiva Barbu.
Oricare vor fi hotărârile pe care Tribunalul Constanța le va lua în cele două dosare, acestea vor putea fi atacate de părțile nemulțumite la instanța superioară.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Tags: Vergil Chitac
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii