Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:20 29 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Constanța, dată în judecată legat de cheltuielile pentru cetățenii ucraineni. Iată decizia Tribunalului (MINUTA)

ro

29 Jul, 2024 17:00 250 Marime text
Primăria Constanța, iluminată în culorile drapelului Ucrainei. Foto cu rol ilustrativ. Sursa foto: Primăria Municipiului Constanța
  • Dispoziția nr. 1947 din 24 iulie 2023 a Primarului Municipiului Constanța vizează „Refuzul acordării sumelor forfetare pentru acoperirea cheltuielilor de cazare și hrană în lunile iunie și iulie 2023 pentru cetățenii străini sau apatrizi aflați în situații deosebite, proveniți din zona conflictului armat din Ucraina“.
Primăria Constanța a fost chemată în instanță de o cetățeană ucraineană pentru anularea unei dispoziții a Primarului Municipiului Constanța, vizând cheltuielile de hrană și cazare pentru persoanele din zona conflictului armat din Ucraina!
 
Cererea de chemare în judecată a fost anulată de Tribunal, astăzi, 29 iulie 2024.
 
Împotriva deciziei de astăzi a Tribunalului se poate formula o cerere de reexaminare, în termen de 15 zile  de la comunicarea Încheierii de anulare.
 
Dosarul a fost înregistrat la data de 4 iunie 2024 pe rolul Secției de Contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Constanța, unde a primit indicativul 3853/118/2024
 
Părți în cauză sunt reclamanta Viktoria Ferbei și pârâta Primăria Municipiului Constanța, obiectul dosarului fiind reprezentat de o cerere de anulare a unui act administrativ (în speță, Dispoziția nr. 1947 din 24.07.2023) și acordarea de despăgubiri.
 
Potrivit datelor oficiale, Dispoziția nr. 1947 din 24 iulie 2023 a Primarului Municipiului Constanța vizează „Refuzul acordării sumelor forfetare pentru acoperirea cheltuielilor de cazare și hrană în lunile iunie și iulie 2023 pentru cetățenii străini sau apatrizi aflați în situații deosebite, proveniți din zona conflictului armat din Ucraina“.
 
Astăzi, 29 iulie 2024, Tribunalul Constanța a anulat cererea de chemare în judecată.
 
Iată minuta Încheierii din dosarul 3853/118/2024 al Tribunalului Constanța:
 
„Anulează cererea, formulată de formulată de reclamantul Ferbei Viktoria prin reprezentant convenţional Cabinet de avocat Ivan Dragoş Lucian.
Cu drept de a formula cerere de reexaminare în termen de 15 zile de la comunicare.
Pronunţată astăzi, 29.07.2024, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei“.
 
Potrivit datelor noastre, la Tribunal, dosarul s-a aflat în atenția completului prezidat de magistratul Ciprian Gabriel Butaru, din cadrul Secției de Contencios administrativ și fiscal a instanței.
 
Așa cum am precizat deja, se poate formula cerere de reexaminare, în termen de 15 zile de la primirea Încheierii motivate.
 
Sursa documentare: Portalul Instanțelor de Judecată, Primăria Constanța
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Mai mulți cetățeni ucraineni protestează la Năvodari (FOTO+VIDEO)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii