Primarul Chițac a primit autorizare pentru desființarea unor lucrări la ANL-urile din Palazu Mare!
Primarul Chițac a primit autorizare pentru desființarea unor lucrări la ANL-urile din Palazu Mare!
19 Nov, 2022 00:00
ZIUA de Constanta
2446
Marime text
- În paralel, Judecătoria Constanța este așteptată să se pronunțe și cu privire la contestația la executare formulată de Arhiepiscopia Tomisului pentru salvarea Bisericii Izvorul Tămăduirii, pentru care municipalitatea a demarat procedura de punere în executare a hotărârii de desființare a lucrărilor.
Primarul Vergil Chițac a fost autorizat de instanță să desființeze noi lucrări din Constanța ce ar fi fost realizate fără respectarea condițiilor legale!
După antenele Vodafone și scandalul Bisericii Izvorul Tămăduirii, din zona Macul Roșu, primarul a primit acum autorizare pentru desființarea unor lucrări la ANL-urile din cartierul Palazu Mare.
Nu mai departe de anul acesta, primarul s-a judecat, de asemenea, și pentru desființarea lucrărilor ilegale de la Parohia Palazu Mare II, dar și de la Parohia Sfântul Ioan Botezătorul, însă cererile edilului au fost respinse, ca rămase fără obiect.
„Să aducă la starea inițială imobilul“
Acum, decizia instanței a fost pronunțată în procesul deschis de primarul Chițac cu privire la ANL-urile din Palazu Mare, în dosarul cu indicativul 2544/212/2022.
În minuta hotărârii Secției Civile a Judecătoriei Constanța se arată că instanța „admite cererea de chemare în judecată. Obligă pârâtul (nr., Agenția Națională pentru Locuințe) să aducă la starea iniţială imobilul situat în municipiului Constanta, Cartier Palazu Mare ANL, prin desfiinţarea fundaţiilor continue din beton armat în suprafaţă totală de aproximativ S=1117 mp pe laturile de Sud-Est şi Nord-Vest ale terenului şi desfiinţarea plăcii turnată din beton armat, peste fundaţia executată pe latura de Sud-Est în suprafaţa de aproximativ S-558,5 mp“.
Totodată, Judecătoria Constanța „stabileşte un termen limită de executare a măsurilor dispuse de şase luni din momentul rămânerii definitive a prezentei hotărâri, iar in caz de refuz, dispune autorizarea Primarului Municipiului Constanţa să aducă la îndeplinire măsură desfiinţării şi readucerii imobilului în starea iniţială, pe cheltuiala pârâtului“.
Nu în ultimul rând, instanța „respinge ca neîntemeiată cererea reconvenţională“.
Decizia Judecătoriei Constanța poate fi atacată cu apel în termen de 30 de zile de la comunicarea hotărârii motivate.
Dacă ANL va declara apel, procesul va continua la Tribunalul Constanța.
Ce viza dosarul
Amintim, obiectul dosarului soluționat recent de Judecătoria Constanța este reprezentat de o cerere de „autorizare desființare lucrări (Legea 50/1991)“.
La baza litigiului se află anumite lucrări de construcții realizate în mod ilegal, spune primăria, în legătură cu unele construcții ANL din cartierul Palazu Mare.
La momentul înregistrării dosarului în instanță, reprezentanții Biroului de Presă al Primăriei Municipiului Constanța au declarat, pentru ZIUA de Constanța că, prin cererea de chemare în judecată din dosar s-a solicitat „obligarea pârâtei la desființarea lucrărilor de construcții realizate în mod ilegal, fără a deține autorizație de construire emisă potrivit Legii nr. 50/1991, republicată, precum și aducerea imobilului la starea initială, așa cum au fost constatate prin procesul verbal de constatare și sancționare a contravențiilor nr.50-000577/02.07.2019, la imobilul situat în Constanta, teren aparținând municipiului Constanța, Cartier Palazu Mare-ANL, jud.Constanţa“.
Pentru a contextualiza, amintim, de asemenea, că primarul a solicitat și autorizare pentru desființarea unor lucrări la Parohia Sfântul Ioan Botezătorul, din Constanța.
Și în acel dosar, la fel ca în procesul privind lucrările de la Biserica Parohia Palazu Mare II, instanța a respins cererea primarului, ca rămasă fără obiect.
În paralel, Judecătoria Constanța este așteptată să se pronunțe și cu privire la contestația la executare formulată de Arhiepiscopia Tomisului pentru salvarea Bisericii Izvorul Tămăduirii, pentru care municipalitatea a demarat procedura de punere în executare a hotărârii de desființare a lucrărilor.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și
O nouă hotărâre prin care judecătorii din Constanța explică de ce nu l-au autorizat pe primar să desființeze lucrările nelegale de la o biserică din oraș (DOCUMENT)
Tags: Vergil Chitac
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii