Primarul comunei Nufăru, fără avocat în procesul cu inspectorii de integritate, la Curtea de Apel Constanța
Primarul comunei Nufăru, fără avocat în procesul cu inspectorii de integritate, la Curtea de Apel Constanța
26 Oct, 2023 17:00
ZIUA de Constanta
1121
Marime text
- Cazul a fost amânat pentru data de 14 decembrie 2023, „pentru ca reclamantul să-și angajeze apărător“.
Potrivit datelor oficiale, cazul a fost amânat pentru data de 14 decembrie 2023, „pentru ca reclamantul să-și angajeze apărător“.
În cauză, primarul contestă raportul întocmit de inspectorii de integritate în cazul său.
Dosarul are numărul unic 491/36/2023, iar părți sunt Ciprian Ionuț Solomencu, în calitate de reclamant, și, respectiv, Agenția Națională de Integritate, în calitate de pârât.
Obiectul dosarului este reprezentat de „conflict de interese/incompatibilitate – constatate de ANI anulare Raport de Evaluare nr.28283/G/II/24.07.2023“.
Amintim, la data de 24 iulie 2023, Agenția Națională de Integritate a dat publicității o informare în care a vorbit despre conflict de interese administrativ în legătură cu primarul Ciprian Solomencu, din Nufăru, fiind vorba despre raportul contestat acum în instanță de edil.
Potrivit ANI, „în perioada exercitării mandatului de primar (2020 -prezent) a încheiat două acte juridice care au produs un folos material pentru soția acestuia, constând în încasarea de subvenții în calitate de persoană fizică autorizată“.
„Persoana evaluată a încălcat astfel prevederile art. 70, art. 71 și art. 76 din Legea nr. 161/2003 coroborate cu prevederile art. 228, alin. (1), lit. a) din O.U.G. nr. 57/2019“, au mai spus inspectorii de integritate.
Conform ANI, „persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază - de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris“.
Astăzi, 26 octombrie 2023, la Secția de Contencios administrativ și fiscal a Curții de Apel Constanța a avut loc prima înfățișare în proces.
Cazul însă a fost amânat pentru asigurarea dreptului la apărare.
Oricare va fi decizia Curții de Apel Constanța la finalul procesului, ea va putea fi contestată la Înalta Curte de Casație și Justiție a României, care va pronunța hotărârea definitivă.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și
Dosar pe controlul averilor, întors la Curtea de Apel Constanța!
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii