Primarul din Constanța, obligat să emită un nou certificat de urbanism pentru un teren de 8.000 de metri pătrați, din Mamaia. Fără mențiuni despre Dosarul Retrocedărilor! (MINUTA)
Primarul din Constanța, obligat să emită un nou certificat de urbanism pentru un teren de 8.000 de metri pătrați,
27 Mar, 2024 17:00
ZIUA de Constanta
982
Marime text
- Terenul în cauză are o suprafață de 8.644,94 mp, având categoria curți construcții și este situat pe bulevardul Mamaia nr. 345.
Tribunalul Constanța a admis, în urma rejudecării dosarului, acțiunea companiei private și l-a obligat pe Primarul Municipiului Constanța să emită un nou certificat pentru terenul în discuție, fără mențiuni despre Dosarul Retrocedărilor.
Iată minuta pronunțată în dosarul 653/118/2023*:
„Admite cererea.
Dispune anularea, în parte, a certificatului de urbanism nr. 89/20.01.2022 emis de pârât în privinţa menţiunilor referitoare la Decizia nr. 32/07.02.2019 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi a Încheierii nr. 26/02.04.2021 de instituire a sechestrului asupra imobilului
Obligă pârâtul să elibereze reclamantei certificatul de atestare fiscală fără menţiunile referitoare la Decizia nr. 32/07.02.2019 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi a Încheierii nr. 26/02.04.2021 de instituire a sechestrului asupra imobilului.
Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Cererea de recurs se depune la Tribunalul Constanţa“
Potrivit datelor noastre, la Tribunal, dosarul s-a aflat în atenția completului prezidat de magistratul Teodora Luminița Popescu, de la Secția de Contencios administrativ și fiscal a instanței.
Decizia Tribunalului Constanța poate fi atacată în recurs, în termen de 15 zile de la comunicarea hotărârii motivate.
Dacă se va declara recurs în cauză, dosarul va ajunge pe rolul Curții de Apel Constanța.
Dosarul a fost rejudecat la cererea Curții de Apel, care a admis recursul Garff Pink Estate SRL împotriva deciziei inițiale a Tribunalului, nefavorabilă societății private.
Așa cum arătam în edițiile anterioare, judecătorii de la Curtea de Apel au motivat decizia de rejudecare a cazului arătând că „este admisibilă acțiunea reclamantei“, dar că dosarul nu fusese analizat pe fond de către judecătorii primei instanțe.
În acest dosar, reprezentanții Graff Pink Estate SRL au cerut înlăturarea din Certificatul de urbanism a mențiunilor „terenul a fost dobândit inițial prin Dispoziția de primar nr. 835 din data de 18.04.2003, care a fost desființată în parte prin Decizia penală nr. 32/2019 pronunțată de ÎCCJ în dosarul penal nr. 6536/2/2008 (nr., Dosarul Retrocedărilor); asupra bunului imobil a fost instituit sechestrul asigurător de către Tribunalul Constanța conform încheierii nr. .../02.04.2021“.
Terenul în cauză are o suprafață de 8.644,94 mp, având categoria curți construcții și este situat pe bulevardul Mamaia nr. 345.
În proces, s-a cerut emiterea unui nou certificat de urbanism, fără mențiunile vizând Dosarul Retrocedărilor, cerere admisă acum de Tribunal.
Despre Graff Pink Estate SRL
Potrivit termene.ro, platformă consultată pe 27 martie 2024, Graff Pink Estate SRL a fost înființată în anul 2017, are sediul social în Constanța, pe strada Ion Luca Caragiale, nr. 60 și se ocupă de lucrări de construcții ale clădirilor rezidențiale și nerezidențiale.
Firma este deținută de cetățenii turci Keleș Hicabi și Vural Haci, ambii fiind și administratori.
Numele lui Keleș Hicabi se regăsește și în HKL Real Property Development SRL, Nova Property Development SRL și Celine Property Development SRL, toate din Constanța, iar cel al lui Vural Haci se regăsește și în Black Sea Estate SRL și Country Estate SRL, ambele din Constanța.
În 2022, Graff Pink Estate SRL a declarat 39 de angajați, profit peste 2,39 de milioane de lei și cifra de afaceri peste 25,32 de milioane de lei.
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
Sursa documentare: Portalul Național al Jurisprudenței – www.rejust.ro, Portalul Instanțelor de Judecată
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și
Dosarul Retrocedărilor
Giurgiucanu pierde în fața municipalității un teren din Mamaia, zona Cazino! Nu a dat în judecată instituția potrivită, conform instanței (MINUTA+DOCUMENTE)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii