Prințesele Cantacuzino, în proces cu UAT Constanța! Când se pronunță instanța
Prințesele Cantacuzino, în proces cu UAT Constanța! Când se pronunță instanța
15 Sep, 2023 17:00
ZIUA de Constanta
1581
Marime text
- Prințesele Marina Anne Cantacuzino și Ilinca Mary Elisabeth Rowell sunt fiicele prințului Șerban Cantacuzino, în prezent stabilite în Marea Britanie.
- Procesul vizează anumite proprietăți din Constanța, preluate abuziv în timpul regimului comunist.
- Magistrații Secției I Civile a Tribunalului Constanța au judecat dosarul și au anunțat că hotărârea va fi pronunțată la data de 21 septembrie 2023.
Așa cum arătam în edițiile anterioare, procesul vizează anumite proprietăți din Constanța, preluate abuziv în timpul regimului comunist și vizate de Legea 10/2001 privind regimul juridic al unor imobile preluate abuziv în perioada 6 martie 1945 - 22 decembrie 1989.
Acum, magistrații Secției I Civile a Tribunalului Constanța au judecat dosarul și au anunțat că hotărârea va fi pronunțată la data de 21 septembrie 2023.
Trebuie spus că decizia pe care o va lua Tribunalul în cauză nu reprezintă finalul procesului, această hotărâre putând ulterior să fie atacată de către părțile nemulțumite la Curtea de Apel Constanța.
Cazul are indicativul 258/118/2023 și a fost înregistrat pe rolul Secției I Civile a Tribunalului la data de 11 ianuarie 2023.
La primul termen de judecată, ce a avut loc în luna mai 2023, judecătorii au amânat procesul, pentru ca reclamanții să ia la cunoștință actele depuse în cauză de municipalitate.
Acum, rămâne de văzut care va fi decizia Tribunalului.
Prințesele Marina Anne Cantacuzino și Ilinca Mary Elisabeth Rowell sunt fiicele prințului Șerban Cantacuzino, în prezent stabilite în Marea Britanie.
Stins din viață la vârsta de 90 de ani, la începutul anului 2018, prințul Șerban Cantacuzino a fost unul dintre ultimii nobili ai țării.
Membru onorific al Uniunii Arhitecților din România, prințul Șerban Cantacuzino a fost fondatorul și președintele Fundației Pro Patromonio, fundație care, de-a lungul anilor, s-a implicat profund în numeroase proiecte de restaurare și salvare a unor monumente istorice din România.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și
„În deplină proprietate și liniștită posesie“
Vilă din Eforie Sud preluată abuziv de comuniști, restituită împreună cu terenul moștenitorului
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii