Proces pentru repararea prejudiciilor cauzate de erori judiciare Arestat preventiv și apoi achitat definitiv. Fostul vameș Valentin Roșculeț, citat azi la Tribunalul Constanța
Proces pentru repararea prejudiciilor cauzate de erori judiciare: Arestat preventiv și apoi achitat definitiv.
06 Aug, 2020 00:00
ZIUA de Constanta
2180
Marime text
- Cazul fostului lucrător vamal Valentin Roșculeț are numărul 92/118/2020 și a fost înregistrat pe rolul Tribunalului la data de 9 ianuarie 2020.
- Fostul vameș a solicitat instanței să oblige instituțiile statului la repararea prejudiciilor pe care le-a suferit din cauza erorilor judiciare produse în cazul său.
Urmările celebrei anchete a procurorilor anticorupție intitulată generic „Dosarul Portul“ se fac încă simțite la Constanța, chiar și după achitarea definitivă a persoanelor acuzate. În acest sens, la Secția civilă a Tribunalului Constanța este programat să se desfășoare astăzi primul termen propriu-zis în procesul în care fostul lucător vamal constănțean Valentin Roșculeț a dat statul în judecată și cere repararea prejudiciilor pe care susține că i le-au adus erorile judiciare în cazul său.
Suspendat pe perioada stării de urgență cauzate de epidemia de Coronavirus, după ridicarea acesteia și repunerea pe rol, dosarul a fost programat să se desfășoare astăzi, de la ora 11.00.
Cazul fostului lucrător vamal Valentin Roșculeț are numărul 92/118/2020 și a fost înregistrat pe rolul Tribunalului la data de 9 ianuarie 2020.
Valentin Roșculeț a solicitat instanței repararea prejudiciilor ce i-au fost cauzate, susține acesta, prin erori judiciare. Acesta a dat în judecată Statul Român prin Ministerul Finanțelor Publice, care are calitatea de pârât în această cauză.
„Fapta nu există“
Nu este pentru prima dată când fostul lucrător vamal se află în fața unei instanțe de judecată. Portagonist, alături de numeroase alte persoane, al Dosarului Portul, Valentin Roșculeț și-a petrecut aproape șase luni în spatele gratiilor, în arest preventiv, în timpul desfășurării anchetei de către procurorii anticorupție.
Totuși, în cursul verii anului trecut, după mai mulți ani de judecată, magistrații Curții Supreme au decis achitarea definitivă a lui Valentin Roșculeț, dar și a mai multor acuzați din proces. În cazul lui Roșculeț, instanța a stabilit că acesta este nevinovat de acuzația de „iniţiere sau constituire a unui grup infracţional organizat, ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup“ adusă de procurori. Instanța a stabilit că „fapta nu există“ .
În acest context, la începutul anului acestuia, Valentin Roșculeț a dat statul în judecată și a solicitat repararea prejudiciilor produse de erorile judiciare în cazul său.
Citește și:
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii