Proces pentru taluzul de la Plaja Modern, la Tribunalul Constanța! Lipsește expertiza care să stabilească dacă suprafața este sau nu faleză
Proces pentru taluzul de la Plaja Modern, la Tribunalul Constanța! Lipsește expertiza care să stabilească dacă
19 Sep, 2023 17:00
ZIUA de Constanta
1318
Marime text
- Motivul amânării este reprezentat de lipsa raportului de expertiză, menit să stabilească aspectele geologice ale terenului revendicat de Apele Române prin Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral, în contradictoriu cu cetățeanul grec Christos Panopoulos.
- Noul termen de judecată a fost stabilit la data de 12 februarie 2024, de la ora 12.00.
Motivul amânării este reprezentat de lipsa raportului de expertiză, menit să stabilească aspectele geologice ale terenului revendicat de Apele Române prin Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral, în contradictoriu cu cetățeanul grec Christos Panopoulos.
Noul termen de judecată a fost stabilit la data de 12 februarie 2024, de la ora 12.00.
Amintim, în dosarul civil 16883/212/2021, aflat pe rolul Secției I Civile a Tribunalului Constanța, ANAR-ABADL revendică cei 2.425 mp deținuți în prezent de cetățeanul grec Christos Panopoulos în zona Casa Căsătoriilor din Constanța, aproape de strada Mihai Eminescu, Apele Române susținând că suprafața reprezintă faleza litoralului românesc.
Pe de altă parte, Christos Panopoulos a obținut în iulie 2020 Avizul de oportunitate pentru elaborarea PUZ-ului în vederea reglementărilor urbanistice pentru terenul identificat cu numărul cadastral 212569, imobilul fiind situat în Constanța, pe strada Mihai Eminescu, FN, zona Casa Căsătoriilor.
ANAR a deschis acțiunea în revendicare în instanță, iar judecătorii de la Tribunalul Constanța au dispus efectuarea unei expertize geologice, pentru a stabili exact dacă terenul reprezintă sau nu faleza litoralului românesc.
Obiectivul expertizei este „să se stabilească dacă suprafața de 2.425 mp intabulată în favoarea pârâtului cu CF 212569 Constanța reprezintă faleză a litoralului românesc“.
Rectificarea cărții funciare
Inițial, dosarul s-a aflat în atenția Judecătoriei Constanța, instanță care, însă, și-a declinat competența de soluționare în favoarea Tribunalului Constanța.
În Hotărârea 13445/2021 de declinare se arată că ANAR-ABADL a solicitat în acest dosar ca instanța să dispună „restituirea imobilului teren - faleza litoralului românesc, în suprafață de 2.425 mp, situată în Orașul Constanța, str. Mihai Eminescu, FN, (...) în patrimoniul public al Statului Român și în administrarea ANAR-ABADL “.
De asemenea, ANAR a mai cerut și „rectificarea corespunzătoare a cărții funciare nr. 212569 aferente Orașului Constanța, în sensul radierii mențiunilor cu privire la dreptul de proprietate/administrare înscris în favoarea Orașului Constanța asupra terenului în suprafață de 2.425 mp“.
În plus, s-a mai cerut și anularea actelor notariale legate de teren, dar și obligarea pârâților la plata cheltuielilor de judecată.
Acum, toate părțile din proces așteaptă rezultatul expertizei menite să stabilească dacă terenul revendicat de Apele Române reprezintă sau nu faleza litoalului românesc.
Rămâne de văzut dacă expertiza va fi gata până la termenul stabilit pentru luna februarie 2024.
Indiferent care va fi decizia Tribunalului Constanța la finalul procesului, ea va putea fi atacată la instanța de control judiciar, respectiv, Curtea de Apel Constanța.
Sursa motivare: Portalul Național al Jurisprudenței – www.rejust.ro, Portalul Instanțelor de Judecată, Primăria Constanța
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și
Caelia Mamaia SRL, fosta firmă a lui Ciprian Marica, dată în judecată de Apele Române! Judecătoria Constanța, decizie definitivă (MINUTA)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii