Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:49 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procesul deschis Consiliului Local Constanța de compania Tundria Patru Invest SRL, ajuns la Curtea Supremă

ro

01 May, 2024 17:00 697 Marime text
  • Tundria Patru Invest SRL cere revizuirea hotărârii definitive a Curții de Apel Constanța prin care societatea a pierdut procesul.
Dosarul în care compania privată Tundria Patru Invest SRL a contestat regimul de înălțime reglementat prin PUZ Constanța-Cumpăna adoptat de Consiliul Local Constanța a ajuns pe masa judecătorilor de la Curtea Supremă.
 
Cazul are indicativul 771/36/2023 și, în cauză, Tundria Patru Invest SRL cere revizuirea hotărârii definitive a Curții de Apel Constanța prin care societatea a pierdut procesul.
 
Dosarul a fost recent înregistrat pe rolul Secției de Contencios administrativ și fiscal a Înaltei Curți de Casație și Justiție, Curtea Supremă de Justiție a României, după ce Curtea de Apel și-a declinat competența de soluționare a cererii de revizuire.
 
Până la acest moment, nu a fost stabilită data primei înfățișări pentru analizarea cererii de revizuire, cauza aflându-se în procedura prealabilă.
 
Istoricul litigiului
 
Așa cum arătam în edițiile anterioare, Tundria Patru Invest SRL obținuse în primă instanță, la Tribunal, anularea HCL care stabilea un regim de înălțime în zonă P+2E, față de P+10E, cât fusese stabilit inițial.
 
Totuși, Curtea de Apel Constanța a admis recursul Consiliului Local și a casat hotărârea Tribunalului, menținând astfel regimul P+2E.
 
Ulterior, reprezentanții Tundria Patru Invest SRL au formulat la Curtea de Apel o cerere de revizuire a cazului (dosar 771/36/2023) , cerere care a fost analizată recent de Secția de Contencios administrativ și fiscal a Curții.
 
Magistrații constănțeni au ajuns însă la concluzia că, în cauză, cererea de revizuire trebuie să fie judecată de Înalta Curte de Casație și Justiție, Secția de Contencios administrativ și fiscal.
 
Potrivit datelor noastre, la Curtea de Apel, cererea de revizuire s-a aflat în atenția completului format din magistrații Roxana Nicoleta Bacu, Ramona Poppa și Constantina Monica Turcu, de la Secția de Contencios administrativ și fiscal a Curții.
 
În recurs, Curtea de Apel Constanța a menținut hotărârea Consiliului Local Constanța ce reglementează regimul de înălțime cuprins în PUZ Constanța-Cumpăna, în procesul deschis de Tundria Patru Invest SRL.

 Societatea privată atacase hotărârea CLC în instanță, dat fiind că, prin aceasta, regimul de înălțime fusese modificat de la P+10E la P+2E.
 
În primă instanță, Tribunalul Constanța admisese cererea Tundria Patru Invest SRL, dar Curtea de Apel a admis recursul CLC și, rejudecând, a respins acțiunea în instanță, menținând astfel hotărârea de consiliu atacată.
 
Acum, rămâne de văzut care va fi decizia Curții Supreme cu privire la cererea de revizuire formulată.
 
Despre Tundria Patru Invest SRL
 
Potrivit termene.ro, platformă consultată la data de 1 mai 2024, Tundria Patru Invest SRL a fost înființată în 2005, are sediul social în Constanța, strada Ștefan cel Mare, nr. 66 și se ocupă de cumpărarea și vânzarea de bunuri imobiliare proprii.
 
Societatea este deținută de companiile italiene International Investments SRL (30,22%), Simba SRL (20,91%), Schloss Berkenburg SRL (10,9%), Land & Sea SRL (9,78%), Galline Bianche SRL (7,27%), From SRL (3,64%) și Levante SRL (3,64%), dar și de către cetățeanul italian Paolo Bargagni, care a preluat părțile sociale deținute anterior de Trust SRL (13,64%) – MOF 1678/04.04.2024.
 
Administratorul Tundria Patru Invest SRL este Stefano Bargagni.
 
În 2022, societatea a declarat 0 angajați, pierderi aproape 64.000 de lei, iar cifra de afaceri a fost 0.
 
Pentru o ușoară parcugere a informațiilor din text, dar și pentru o corectă și completă informare a publicului, istoricul TUNDRIA este disponibil în Secțiunea Document.
 
Sursa documentare: Portalul Național al Jurisprudenței www.rejust.ro, Portalul Instanțelor de Judecată, scj.ro
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Kirvad Tour SRL va investi într-un imobil de două etaje, cu destinația servicii, comerț, sediu administrativ și showroom în Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii