Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:49 29 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procesul deschis de firma care amenajează piscina de pe plaja Caelia se mută la București. Primăria Constanța, pârâtă

ro

26 Jun, 2024 17:00 1319 Marime text
  • Decizia a fost pronunțată la data de 25.06.2024
 
Tribunalul Constanța a luat o decizie importantă în dosarul 4047/118/2024*, aflat pe fond, unde BC Cogen Management SRL a chemat Primăria Constanța și Poliția Locală în instanță, fiind vizată emiterea unei ordonanțe președințiale.
 
La data de 25.06.2024, magistrații au dat următoarea soluție pe scurt – „Admite excepţia necompetenţei teritoriale a Tribunalului Constanţa- Secţia Contencios administrativ şi fiscal. Dispune declinarea competenţei teritoriale în favoarea Tribunalului Bucureşti- Secţia Contencios administrativ şi fiscal. Fără cale de atac. Pronunţată astăzi, 25.06.2024, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”.
 
 
Este vorba de o piscină exterioară și puncte adiacente ce se amenajează în zona Caelia din Mamaia, prin AC 241 din data de 19 martie 2024, pentru subsector 15, de pe plaja turistică Mamaia IV.
 


„În urma finalizării controlului efectuat de către Inspectoratului de Stat în Construcții, singura instituție abilitată să exercite controlul de stat în domeniul construcțiilor și să constate eventualele nereguli la execuția lucrărilor de construire, Direcția Generală Poliția Locală Constanța a fost sesizată cu privire la o serie de nereguli la construcția de pe plaja Caelia, în sensul că nu s-au respectat prevederile din autorizația de construire și din planurile vizate spre neschimbare. În consecință, beneficiarul a fost somat cu privire la desființarea construcțiilor care nu erau cuprinse în documentația depusă odată cu solicitarea autorizației de construire.  Procedura este în desfășurare”,a transmis Primăria Constanța.
 
Reprezentanții Direcției Generale Poliția Locală Constanța au menționat pentru cotidianul ZIUA de Constanța că acel termen prin care beneficiarul trebuia să desființeze singur lucrările a expirat, iar pasul următor este ca Primarul Municipiului Constanța  să emită o dispoziție de primar prin care să ceară desființarea lucrărilor de pe plajă, în regim propriu.
 

Între timp, beneficiarul, BC Cogen Management SRL, a deschis un process în instanță pentru a stopa desființarea construcțiilor, iar prim termen a fost stabilit pe 8 august 2024. De alfel, consideră că i se face o nedreptate prin aceste căi de oprire a investiției demarate pe litoral.
 
 
Proces în instanță
 
Amintim că pe rolul Tribunalului Constanța, a fost înregistrat dosarul 4093/118/2024, care are ca obiect ordonanţă preşedinţială suspendare executare act administrativ proces verbal nr DO/252569/03.06.2024, somație nr.113586/10.06.2024.
 
Dosarul a ajuns pe masa magistraților la data de 13.06.2024, pe secția de contencios administrativ şi fiscal. Obiectul dosarului constă în ordonanţă preşedinţială suspendare executare act administrativ proces verbal nr DO/252569/03.06.2024, somație nr. 113586/10.06.2024, fiind în stadiul de fond.

 
Părți în dosar sunt BC Cogen Management SRL -reclamant; Inspectoratul Județean în Construcții Constanța-pârât; Primarul Municipiului Constanța-pârât; Direcția Generală Poliția Locală Constanța - Serviciul Urmărire Măsuri în Domeniul Construcțiilor- pârât
 
A fost stabilit termen în dosar data de 08.08.2024.
 

 
Despre BC Cogen Management SRL
 

Înființată în anul 2020, firma are sediul pe strada Grigore Mora, nr. 30, Ap. 1, București și desfășoară activități de consultanță pentru afaceri și management. Asociații firmei sunt Constantin Bucur și Constantin Alin Bucur, fiecare cu câte 50% din capitalul social. Administratorul firmei este Constantin Bucur.

 
Potrivit termene.ro, Constantin Bucur mai este asociat/acționar în următoarele firme: Vest - Energo SA, BDH International SRL, FC Gloria Buzău SA (unde deține 95,51 % din capitalul social), Romitalpost Development SRL, ANJIN San Impex SRL, ANJIN San Com SRL, Proiect Constructor IMPEX SRL, Free Lance Stringer Press SRL, Marinarul Prodimpex SRL, Golf Oil Company SRL,  Biotech Industries SRL, Glax One SRL, Esco Energo Services SRL, MED Work Professional SRL. 

La rândul său, Constantin Alin Bucur este asociat în Veralin & Co Impex SRL,  Sudsolar SRL,  A&A Vigilent Concept SRL, Tehnoinvest Energy SRL,  A&I Surface Protect SRL și  Angels Beach 11 SRL.
 
În anul fiscal 2022, firma cu niciun salariat a raportat o cifră de afaceri de 3.551.562 de lei și un profit de 3.080.580 lei.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.



De asemenea, pentru redactarea acestui articol au fost folosite și informații de pe termene.ro.




Citește și:
 
Cartoful fierbinte din Mamaia Iată ce spun autoritățile despre investiția de pe plaja de la Caelia. Termenul somației pentru desființarea lucrărilor a expirat
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii