Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:36 27 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procesul deschis de Primarul Constanței fostului edil Radu Mazăre legat de Fundația Fantasio, din nou pe rolul Judecătoriei! Este vizat și fostul președinte CJC Nicușor Constantinescu

ro

22 Sep, 2024 12:42 721 Marime text
Foto ilustrativă - sursa: ZIUA de Constanța

Procesul în care primarul municipiului Constanța Vergil Chițac l-a deschis împotriva fostului edil Radu Mazăre și a fostului președinte al Consiliului Județean Constanța Nicușor Constantinescu a intrat din nou în atenția magistraților Judecătoriei Constanța, după ce dosarul a fost declinat de la o instanță la alta.
 
Miza este recuperarea sumei de 50.000 de lei pe care municipalitatea a pus-o la bătaie pentru înființarea Fundației Fantasio.
 
Potrivit portalului instanțelor de judecată, dosarul cu indicativul 17254/212/2022* a fost înregistrat pe data de 20.09.2024 pe secția civilă a judecătoriei, iar părți sunt Municipiul Constanța prin Primar, în calitate de reclamant, iar Nicușor Constantinescu (fost președinte al Consiliului Județean Constanța), Radu Ștefan Mazăre și Fundația Fantasio sunt părâții.
 
Deocamdată nu a fost dispus termen de judecată.
 

 
 
Parcursul dosarului între instanțele de judecată din Constanța
 
Dosarul cu numărul unic 17254/212/2022, care are ca materie litigii de muncă și obiectul conflict de competență a fost înregistrat pe rolul secției I Civile a Judecătoriei Constanța pe data de 11.07.2022.
 
Judecarea cauzei a început cinci luni mai târziu, pe data de 13.12.2024. După trei amânări, în septembrie 2023, a fost desființat completul conform deciziei preşedintelui Judecătoriei Constanţa nr. 197/05.09.2023. 

În ianuarie 2024, după o amânare de pronunțare, pe 12 ianuarie 2024, Judecătoria Constanța a declinat competenţa de soluţionare a cererii de chemare în judecată, în favoarea Tribunalului Constanţa, secţia I Civilă.
 
În aprilie 2024, Tribunalul Constanța a declinat competenţa materială de soluţionare a cauzei în favoarea Judecătoriei Constanţa și a constatat ivit conflictul negativ de competenţă.
 
Drept urmare, dosarul a fost înaintat Curţii de Apel Constanţa, în vederea soluţionării conflictului de competenţă.
 
În mai 2024, Curtea de Apel Constanța a stabilit competența de soluționare a apelului în favoarea Judecătoriei Constanța, secția Civilă.
 
Conform datelor noastre, la Curtea de Apel, dosarul s-a aflat în atenția completului prezidat de magistratul Gabriel Lefter, fost președinte al instanței, din cadrul Secției I Civile.
 
În secțiunea Documente poate fi consultată lista termenelor din dosar.
 
Curtea de Conturi a dispus ca municipalitatea să recupereze suma de 50.000 de lei
 
Așa cum arătam în edițiile anterioare, în Hotărârea 279/2024 a Judecătoriei Constanța, de declinare, în cauză s-a solicitat de către municipalitate „obligarea pârâţilor la plata sumei de 50000 lei daune interese, constând în aportul adus de Municipiul Constanţa la constituirea capitalului social al Fundației Fantasio“.
 
Suma solicitată reprezintă aportul inițial adus la constituirea Fundației Fantasio, banii fiind solicitați în urma deciziei Curții de Conturi nr. 23/2019.
 
Prin Decizia Curții de Conturi 23/2019 s-a dispus ca municipalitatea să întreprindă toate demersurile necesare recuperării sumei de 50.000 de lei pe care municipalitatea a pus-o la bătaie pentru înființarea Fundației Fantasio.
 
Fundaţia Fantasio fusese înfiinţată prin Hotărârea Consiliului Județean Constanța nr. 48/25.02.2005 şi cea a Consiliului Local Municipal Constanța nr. 123/07.04.2005.
 
Preşedinte al Consiliului Director era Radu Mazăre, primarul de atunci al Constanței.
 
De altfel, potrivit datelor consemnate în anii anteriori la Registrul Naţional ONG, Fundaţia „Fantasio“ a avut ca asociaţi/fondatori Consiliul Judeţean Constanţa şi Primăria Constanţa.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Procesul deschis de Primarul Constanței fostului edil Radu Mazăre legat de Fundația Fantasio se va desfășura la Judecătorie, a decis Curtea de Apel

 

Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii