Procurorul constănţean Constantin Micu rămâne pe poziţii la CSM pentru încă trei ani
Procurorul constănţean Constantin Micu rămâne pe poziţii la CSM pentru încă trei ani
23 Dec, 2019 00:00
ZIUA de Constanta
2688
Marime text
În prezent director adjunct al Direcţiei Resurse Umane a Consiliului Superior al Magistraturii, procurorul constănţean Constantin Micu nu se dă dus din CSM în următorii trei ani. Iar asta, după ce i-a fost aprobată detaşarea în cadrul instituţiei pentru un nou mandat, la finele săptămânii trecute.
Secţia pentru procurori a CSM a decis ca magistratul Constantin Micu, de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, să rămână în structura Consiliului şi în perioada viitoare. Astfel, s-a hotărât detaşarea acestuia la CSM pentru o perioadă de trei ani, ce va începe cu data de 15 februarie 2020.
După cum arătam în ediţiile anterioare, Constantin Micu ocupă în prezent funcţia de director adjunct al Direcţiei pentru Resurse Umane şi Organizare a CSM. Nu mai departe de luna trecută, aceeaşi Secţie pentru procurori a hotărât să respingă solicitarea procurorului de a i se aproba transferul de la Parchetul Curţii de Apel Constanţa la o altă unitate de parchet. Mai exact, acesta îşi exprimase opţiunea pentru Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, din Capitală. Cererea de transfer i-a fost, însă, respinsă.
Procurorul Constantin Micu a fost detaşat la CSM în cadrul actualului mandat prin HCSM nr. 725/2016, ce va expira în prima jumătate a lunii februarie.
Amintim că magistratul constănţean este detaşat la Consiliul Superior al Magistraturii de mai bine de zece ani. Mai exact, din anul 2006, când a avut loc prima detaşare, valabilă pentru o perioadă de un an. Între timp, în anul 2008, procurorul a fost numit director adjunct al Direcţiei pentru Resurse Umane şi Organizare. În anul 2014, când, de asemenea, s-a pus în discuţie prelungirea detaşării procurorului Micu, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa a transmis aviz negativ. Totuşi, acest punct de vedere negativ nu a influenţat procedura, iar procurorul a primit un nou mandat la CSM, valabil atunci până în 2017.
Citeşte şi:
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii