Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:16 15 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procurorul Viorel Teliceanu, cercetat disciplinar la Inspecția Judiciară – „Au dat ca să-mi strice imaginea”

ro

15 Oct, 2024 12:57 384 Marime text
Magistratul Viorel Teliceanu - sursa foto: ZIUA de Constanța

Viorel Teliceanu, prim procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța a ajuns în atenția Inspecției Judiciare, după ce pe numele său a fost formulată o plângere.
 
Contactat de jurnaliștii ZIUA de Constanța, magistratul nu a făcut vreo afirmație cu privire la acuzațiile care i s-au adus în sesizare, însă acesta și-a exprimat convingerea că această informație a fost făcută publică în scopul de a-i prejudicia imaginea.
 
Este o sesizare formulată pe numele meu la Inspecția Judiciară. Cei care au făcut plângerea sunt și cei care au făcut informația, vă dați seama, și știau de ceva vreme. (...) Știu cine a conceput-o, (...) numai că n-au spus în totalitate situația, așa că au tăiat cum le-a convenit. (...) Au dat ca să-mi strice imaginea, mă gândesc eu. Sunt elemente care n-au fost comunicate presei și care schimbă destul de mult datele problemei. Dar, într-adevăr, vă confirm că este o sesizare făcută pe numele meu. Datele sunt în curs de cercetare, nu s-a tras o concluzie”, a afirmat Viorel Teliceanu.
 
Magistratul Viorel Gabriel Teliceanu a fost numit în funcția de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța pe data de 1 ianuarie 2023. Secția pentru Procurori a CSM a decis numirea sa prin HCSM 1514/2022, pentru o perioadă de trei ani.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
Acțiune disciplinară la CSM, demarată față de procurorul Mocioi Alin Mihăiță din Constanța. Ce avere are acesta

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii