Profesor din Medgidia, acuzat de purtare abuzivă, condamnat în primă instanță! Când se va da decizia finală
Profesor din Medgidia, acuzat de purtare abuzivă, condamnat în primă instanță! Când se va da decizia finală
27 Jan, 2024 16:36
ZIUA de Constanta
1496
Marime text
- În fapt, s-a reţinut, în esență, conform anchetatorilor, că la data de 10 martie 2023, în jurul orei 15:05, înainte să înceapă ora de religie, în prezenţa profesorului de religie şi a celorlalţi elevi din clasă, în calitate de diriginte al clasei a V-a B a Şcolii Gimnaziale „I.L. Caragiale” din Medgidia, inculpatul a intrat în sala de clasă pentru a-şi disciplina elevii, iar cu această ocazie a exercitat violenţe verbale şi fizice faţă de persoana vătămată, elev în vârstă de 11 ani, pe care l-a tras de păr, l-a lovit de trei ori cu palmele în zona capului, apoi l-a îmbrâncit înapoi spre banca sa, timp în care pe un ton răstit l-a ameninţat cu expresiile „te calc în picioare, măi băiatule!” sau „îţi trag una!” şi a proferat la adresa elevului minor expresii jignitoare, de tipul „că..t cu ochi” sau „animalule”, astfel că prin manifestările sale de violenţă psihică şi fizică ce au durat circa 15 minute a tulburat ordinea şi liniştea publică din sala de curs.
Curtea de Apel Constanța a finalizat cercetarea specifică în apelul dosarului în care un fost profesor din cadrul Şcolii Gimnaziale „I.L. Caragiale” din Medgidia, suspectat de purtare abuzivă și de tulburarea ordinii și liniștii publice, a fost condamnat în primă instanță la un an și două luni de închisoare cu suspendare!
Conform portalului instanțelor de judecată, Curtea de Apel Constanța se va pronunța în dosar la data de 26 februarie 2024.
Oricare va fi decizia instanței de apel, aceasta va fi definitivă!
Dosarul a fost instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța.
În fapt, s-a reţinut, în esență, că la data de 10 martie 2023, în jurul orei 15:05, înainte să înceapă ora de religie, în prezenţa profesorului de religie şi a celorlalţi elevi din clasă, în calitate de diriginte al clasei a V-a B a Şcolii Gimnaziale „I.L. Caragiale” din Medgidia, inculpatul a intrat în sala de clasă pentru a-şi disciplina elevii, iar cu această ocazie a exercitat violenţe verbale şi fizice faţă de persoana vătămată, elev în vârstă de 11 ani, pe care l-a tras de păr, l-a lovit de trei ori cu palmele în zona capului, apoi l-a îmbrâncit înapoi spre banca sa, timp în care pe un ton răstit l-a ameninţat cu expresiile „te calc în picioare, măi băiatule!” sau „îţi trag una!” şi a proferat la adresa elevului minor expresii jignitoare, de tipul „că..t cu ochi” sau „animalule”, astfel că prin manifestările sale de violenţă psihică şi fizică ce au durat circa 15 minute a tulburat ordinea şi liniştea publică din sala de curs.
Fiind audiat, inculpatul a recunoscut comiterea faptelor atât în timpul urmăririi penale, cât și în timpul judecății, solicitând judecarea cauzei în procedură simplificată.
Dosarul a fost soluționat în primă instanță de Judecătoria Medgidia, instanță care a decis condamnarea fostului cadru didactic la un an și două luni de închisoare cu suspendare!
Totodată, prin decizia de condamnare, instanța i-a interzis inculpatului cu titlu de pedeapsă complementară drepturile prevăzute de art. 66 alin. (1) lit. g) și n) C.pen., respectiv dreptul de a exercita profesia de profesor și de a comunica cu partea civilă ori de a se apropia de aceasta la mai puțin de 50 de metri pe o perioadă de 2 (doi) ani după executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale.
Mai mult, Judecătoria Medgidia a admis acţiunea civilă formulată de partea civilă, inculpatul fiind obligat la plata către partea civilă a sumei de 1.000 lei cu titlu de prejudiciu material și a sumei de 30.000 lei cu titlu de daune morale.
Decizia Judecătoriei Medgidia a fost contestată la instanța superioară.
Sursă documentare: portal instanțe de judecată și rejust.ro.
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
Foto cu sol ilustrativ.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
Averea și interesele
Cosmin Piersic, nepotul lui Florin Piersic, împuternicit șef în IPJ Constanța! Iată ce serviciu va conduce (DOCUMENTE)
Exclusiv!
Toate cele 5 Secții de Poliție din Constanța au fost desființate și înființate alte 4. Iată competențele teritoriale și noii șefi (FOTO)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii