Rămas fără titlul de „luptător cu rol determinant", un revoluționar constănțean îl cheamă în judecată pe președintele Iohannis
Rămas fără titlul de „luptător cu rol determinant", un revoluționar constănțean îl cheamă în judecată
Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, pe 1 august a.c. decretul prin care a retras titlul de "Luptător pentru Victoria Revoluţiei din Decembrie 1989 - Luptător cu Rol Determinant" pentru 18 persoane.
Decretul a fost publicat pe 2 august și în Monitorul Oficial al României.
Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, persoanele cărora li s-a retras titlul de "Luptător pentru Victoria Revoluţiei din Decembrie 1989 - Luptător cu Rol Determinant" sunt: Vasile Bledea, Valentina Florentina Manta, Dumitru Petre, Elena Joiţoiu, Stelian Podărescu, Ioan Dorin Petrui, Ghiorghi Tănasă, Vasile Lăcătuş, Mircea Ştefan, Constantin Drăgoiu, Alexandru Man, Carnig Manuchian, Traian Dumbrăveanu, Vasile Mihai Ştefan Manţa, Aurora Samson, Dumitru Spirea, Constantin Oprişan, Vasile Vlad.
Manuchian Carnig este din Constanța, absolvent al Colegiului Național Mircea cel Bătrân, venit în Constanța în 1957 din Erevan, Armenia.
Manuchian a fost pentru o scurtă perioadă și consilier județean din partea Partidul Democrat.
A activat inițial în Asociația Tomis Constanța iar ulterior a reactivat Asociația de Revoluționari „Pontus Euxinus" Constanța.
Manuchian spune că are toate documentele din care reiese că a participat la revoluția română, are patru avizie de la Comisia de Verificare ale dosarelor Revoluției.
Manuchian a fost unul dintre cei mai longevivi angajați al Serviciului de prosectura (n.r.morgă), de la Spitalul Județean Constanța.
După 50 de muncă, în urmă cu 6 ani, Manuchian s-a pensionat.
Carnig Manuchian a precizat pentru ZIUA de Constanța că a obținut certificatul de revoluționar în 1992 și că a aflat cu stupoare de decizia președintelui. Din 2021 spune că a obținut titlul de "Luptător pentru Victoria Revoluţiei din Decembrie 1989 - Luptător cu Rol Determinant", vezi secțiunea „citește și".
Acesta este motivul pentru care a atacat în instanță decretul prezidențial care îl vizează.
Dosarul nr. 603/36/2022 a fost înregistrat la începutul acestei luni pe rolul Curții de Apel Constanța și are ca obiect - anulare act administrativ Anulare în parte a Decretului nr. 1068/01.08.2022 (Poziţia nr. 12 din Anexă).
Deocamdată, magistrații nu au stabilit un termen de judecată în acest caz.
PRECIZĂRI
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp