Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
08:45 22 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rechizitoriu pentru Marcela Stăncioiu, fosta șefă a Camerei de Conturi Tulcea, suspectată de purtare abuzivă! (DOCUMENT)

ro

07 May, 2024 17:00 1394 Marime text
 
 
  • Din procesul verbal de constatare întocmit de polițiști „rezultă faptul că la data de 15 iunie 2020, numita G.R. a solicitat prin Serviciul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112, intervenția organelor de poliție, reclamând că în aceeași zi, în jurul orei 08.10, în timp ce se afla la locul de muncă, respectiv Curtea de Conturi Tulcea, unde este angajată în funcția de secretar, și în timp ce se afla în interiorul biroului ei, a avut un conflict cu numita Stăncioiu Marcela, directorul acestei instituții, care i-a reproșat că nu a salutat-o, după care Stăncioiu Marcela a lovit-o cu palma peste față, a tras-o de păr și a împins-o violent în perete lovindu-se astfel cu capul de perete“.
 
Judecătorii de la Curtea de Apel Constanța urmează să stabilească primul termen - în faza camerei preliminare - în dosarul în care procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea au dispus trimiterea în judecată a Marcelei Stăncioiu, fost director în cadrul Curţii de Conturi a României - Camera de Conturi Tulcea, pentru purtare abuzivă, prev. de art. 296 alin. 1 şi 2 Cod penal, rap. la 193 al. 1 şi 2 Cod penal.
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
Oricare va fi decizia Curții de Apel Constanța, aceasta va putea fi contestată la Înalta Curte de Casație și Justiție a României.
 
Situația de fapt
 

„Din procesul verbal de constatare întocmit de lucrătorii din cadrul Poliției Municipiului Tulcea rezultă faptul că la data de 15 iunie 2020, numita G.R. a solicitat prin Serviciul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112, intervenția organelor de poliție, reclamând că în aceeași zi, în jurul orei 08.10, în timp ce se afla la locul de muncă, respectiv Curtea de Conturi Tulcea, unde este angajată în funcția de secretar, și în timp ce se afla în interiorul biroului ei, a avut un conflict cu numita Stăncioiu Marcela, directorul acestei instituții, care i-a reproșat că nu a salutat-o, după care Stăncioiu Marcela a lovit-o cu palma peste față, a tras-o de păr și a împins-o violent în perete lovindu-se astfel cu capul de perete“, conform rechizitoriului.  

 
Încadrarea juridică
 

„Fapta inculpatei care, la data de 15 iunie 2020, în jurul orei 08.10, în timp ce se afla în exercițiul funcțiunii, în calitate de director în cadrul Curții de Conturi a României – Camera de Conturi Tulcea, a agresat-o fizic pe numita G.R., angajată îm funcția de secretar, în timp ce aceasta se afla în interiorul biroului ei, pe care a lovit-o cu palma peste față, a tras-o de păr și a împins-o violent în perete, lovindu-se astfel cu capul de perete, agresiune în urma căreia a suferit leziuni traumatice cuantificate la numărul de o zi de îngrijiri medicale, conform Certificatului medico-legal nr. 212/18.06.2020, emis de SJML Tulcea, cu aceeași ocazie adresându-i și expresii jignitoare, întrunește elementele constitutive ale infracțiunii de purtare abuzivă, prev. de art. 296 alin.1 și 2, Cod penal, rap la 193 al. 1 și  2 Cod Penal“, se mai arată în actul de sesizare a instanței.

 
Rechizitoriul poate fi citit integral accesând secțiunea Documente.
 
La data de 27.12.2023 persoana vătămată a depus la dosarul cauzei o cerere de introducere în cauză în calitate de persoană responsabilă civilmente a Curţii de Conturi a României.

 
Totodată, a arătat că se constituie parte civilă cu suma de 20.000 euro, despăgubiri morale şi 5580 lei, daune civile.
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Dosar DNA Constanța
Vasile Iliuță, șeful Consiliului Județean Călărași, termen azi la Curtea de Apel București! (RECHIZITORIU)


 
Procurorii Bodean Andrei și Conortos Constantin părăsesc de azi DNA Constanța! Iată unde își vor continua activitatea cei doi magistrați

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii