Regulamentul de gospodărire a Constanței nu se va schimba! S-a cerut anularea sintagmei „dăunează esteticii“!
Regulamentul de gospodărire a Constanței nu se va schimba! S-a cerut anularea sintagmei „dăunează esteticii“!
26 May, 2023 12:51
ZIUA de Constanta
1214
Marime text
Judecătorii timișoreni au reconformat Regulamentul de gospodărire a Constanței, adoptat prin HCL 77/2021.
Tribunalul Timiș a respins ieri, 25 mai 2023, cererea de anulare în parte a regulamentului, formulată de societatea Euskadi, din Timișoara.
De asemenea, societatea privată a fost obligată de instanță la plata sumei de 2.856 de lei către Consiliul Local al Municipiului Constanța, cu titlul de cheltuieli de judecată.
Decizia Tribunalului Timiș poate fi atacată în recurs, în termen de 15 zile de la comunicare, la Curtea de Apel Timișoara.
Iată minuta deciziei din dosarul cu numărul unic 4758/118/2022:
Respinge acţiunea. Obligă reclamanta la plata către pârât a sumei de 2.856 lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare, cerere ce se va depune la Tribunalul Timiş.
Amintim, cazul a ajuns la Timișoara după ce a fost declinat de judecătorii din Constanța.
Aceștia au admis excepția necompetenței teritoriale a instanței, ca urmare a faptului că sediul social al firmei reclamante este în județul Timiș, în Constanța societatea având doar punct de lucru.
Societatea Euskadi a atacat regulamentul prin prisma sintagmei „dăunează esteticii“ prevăzută de articolul 8, punctul 2 al regulamentului, pentru care s-a cerut anularea în parte.
Ce s-a contestat în proces
Așa cum arătam în edițiile anterioare, potrivit deciziei de declinare, „reclamanta SC Euskadi SRL a chemat în judecată pe pârâtul Consiliul Local Al Municipiului Constanţa, solicitând anularea în parte a H.C.L. Constanţa, nr. 77/2021, respectiv a sintagmei «dăunează esteticii» din cadrul art.8 pct. 2“.
Se arată în același document al Tribunalului Constanța că „în motivarea cererii reclamanta a arătat că nu se poate aplica o sancţiune contravenţională, conţinutul conduitei contravenţionale trebuie să fie clar şi lipsit de ambiguitate, deci, predictibil pentru cetăţeni, astfel încât aceştia să aibă reprezentarea faptelor lor şi a consecinţelor acestora“.
În HCL 77/2021, prin care a fost aprobat Regulamentul de gospodărire, se arată la articolul 8, punctul 2 : „constituie contravenție la normele de protecție a drumurilor, trotuarelor și parcajelor în vederea menținerii aspectului estetic și util al municipiului, următoarele fapte: (2) depozitarea pe domeniul public a mărfurilor, ambalajelor, materialelor și a altor obiecte care dăunează esteticii, îngreunează desfășurarea normală a circulației rutiere, pietonale, precum și depozitarea obiectelor în incinta imobilelor sau în exteriorul acestora, vizibile din domeniul public sau privat al municipiului Constanța, dacă lezează aspectul estetic“.
Despre Euskadi SRL
Potrivit Confidas.ro, Euskadi SRL a fost înființată în anul 2004 și are sediul social în Timișoara, pe strada Eugeniu de Savoya, nr. 12, obiectul de activitate fiind reprezentat de lucrări de construcții a proiectelor utilitare pentru fluide.
Asociat unic și administrator este Dan Florin Leonard Dănoiu, al cărui nume figurează și în Euskaltel SRL Timiș.
În 2021, Euskadi a declarat 31 de angajați, profit peste 15,21 de milioane de lei și cifra de afaceri a depășit 106,31 de milioane de lei.
Societatea are mai multe puncte de lucru în țară, inclusiv în Constanța, pe strada Aurel Vlaicu, nr. 144, unde deține o platformă în suprafață de 594,8 metri pătrați.
Potrivit Confidas.ro, compania Euskadi SRL a încheiat contracte de achiziții publice in valoare totală de 210.406.622,09 lei, printre autoritățile contractante numărându-se Compania de Apă Oltenia SA, Compania de Apă Buzău SA, Compania de Apă Brașov, Aquatim SA Timișoara, Apă Canal Sibiu SA, dar și altele.
Sursa motivare: Portalul Național al Jurisprudenței – www.rejust.ro
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii