Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:34 19 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Regulamentul parcărilor din Constanța rămâne neschimbat. Pronunțarea, amânată pentru 25 martie

ro

19 Mar, 2020 00:00 4798 Marime text

Judecătorii Curții de Apel Constanța ar fi trebuit să se pronunțe ieri în dosarul în care Consiliul Local al Municipiului Constanța a contestat decizia Tribunalului Constanța prin intermediul căreia a anulat hotărârea nr. 235/28.06.2018 privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a parcărilor publice de pe raza municipiului Constanța.
 
Ieri, Curtea de Apel Constanța a amânat pronunțarea penru data de 25 martie.
 
Regulamentul stabileşte cadrul general de reglementare pentru desfăşurarea activităţilor de amenajare, întreţinere, plată, rezervare a locurilor de parcare, ridicare a vehiculelor, precum şi drepturile şi obligaţiile persoanelor fizice sau juridice care utilizează locurile de parcare.
 
Conform regulamentului, pentru parcările rezidenţiale, rezervarea locurilor de parcare va fi valabilă de luni până vineri, în intervalul orar 17.00 - 08.00, inclusiv sâmbăta, duminica şi în zilele stabilite ca fiind sărbători legale, când programul este 00.00 - 24.00.
 
Prin urmare, în intervalul 08.00 - 17.00, de luni până vineri, inclusiv, deţinătorul autorizaţiei rezervare loc parcare nu are niciun drept de folosinţă prioritară asupra locului de parcare, oricine putând folosi acel loc.
 
Pentru parcările cu tarif orar, programul de taxare este, de regulă, 08.00 - 17.00. dar poate fi modificat individual pentru fiecare parcare.
 
Pentru parcările mixte, programul stabilit, de regulă, va fi 08.00 - 17.00 parcare cu tarif orar, iar în intervalul 17.00 - 08.00, locurile de parcare pot fi atribuite riveranilor.
 

Pentru parcările comerciale, beneficiarul are drept de folosinţă asupra locului de parcare pe întreaga perioada a autorizaţiei de rezervare loc parcare/contractului.
 
Sunt scutite de la plata taxelor de parcare de reşedinţă următoarele categorii de
beneficiari: veteranii de război, văduvele de război şi văduvele nerecăsătorite ale veteranilor de război; persoanele fizice prevăzute la art. 1 din Decretul-lege nr.118/1990, republicat, cu modificările şi completările ulterioare; instituţiile sau unităţile care funcţionează sub coordonarea Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice sau a Ministerului Tineretului şi Sportului, cu excepţia incintelor folosite pentru activităţi economice; fundaţiile înfiinţate prin testament, constituite conform legii, cu scopul de a întreţine, a dezvolta şi a ajuta instituţii de cultură naţională, precum şi de a susţine acţiuni cu caracter umanitar, social şi cultural; organizaţiile care au ca unică activitate acordarea gratuită de servicii sociale în unităţi specializate care asigură găzduire, îngrijire socială şi medicală, asistenţă, ocrotire,
activităţi de recuperare, reabilitare şi reinserţie socială pentru copil, familie, persoane cu handicap, persoane vârstnice, precum şi pentru alte persoane aflate în dificultate, în condiţiile legii.
 
Dovada dreptului de utilizare a locului de parcare, în parcările de reşedinţă, se face prin autorizaţia de parcare. Autorizaţia de rezervare loc parcare va fi poziţionată pe bordul autoturismului, la loc vizibil.
 
Locurile de parcare din parcările de reşedinţă vor fi atribuite locuitorilor zonei de care aparţin. Solicitantul poate cere repartizarea unui loc de parcare situat la o distanţă de cel mult 500 de metri faţă de adresa de domiciliu/reşedinţă.

 
 Citește și
 
Toți posesorii de mașini din Constanța, vizați!
Judecătorii decid azi soarta regulamentului privind locurile de parcare


Primăria Constanța vrea să rezolve problema parcărilor cu un soft nou. Cât va costa și ce va indica șoferilor
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii