Rejudecarea unei mici părţi din Dosarul Retrocedărilor din Constanţa a început cu o amânare
Rejudecarea unei mici părţi din Dosarul Retrocedărilor din Constanţa a început cu o amânare
01 Feb, 2020 00:00
ZIUA de Constanta
2549
Marime text
Rejudecarea unei mici părţi din Dosarul Retrocedărilor din Constanţa (6536/2/2008*) a început la Curtea de Apel Bucureşti cu o amânare! Bogdan Florin Voinescu, judecător al Curţii de Apel Bucureşti, magistrat învestit cu soluţionarea procesului, a amânat cauza pentru data de 27 februarie. Decizia judecătorului Voinescu are ca bază hotărârile Adunării Generale a Judecătorilor din cadrul Curţii de Apel Bucureşti din datele de 21 şi 29 ianuarie, prin care s-a decis continuarea protestului prin suspendarea activităţii de judecată, magistraţii fiind nemulţumiţi de abrogarea pensiilor speciale.
În prezentul dosar (6536/2/2008*) singurul inculpat este omul de afaceri Georgică Giurgiucanu, acesta fiind condamnat, de altfel, prin decizia din februarie 2019, de Înalta Curte, în dosarul mare al retrocedărilor din Constanţa, la cinci ani şi şase luni de detenţie, pentru instigare la complicitate la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, abuz în serviciu, în formă continuată şi, respectiv, asociere pentru săvârşirea de infracţiuni.
Judecătorul Bogdan Florin Voinescu este magistratul care a decis condamnarea într-un alt dosar, în primă instanţă, a lui Cristian Borcea, fostul preşedinte executiv al Clubului de fotbal „Dinamo” şi totodată inculpat în Dosarul Retrocedărilor din Constanţa, pe Geanina Terceanu, fost judecător al Tribunalului Bucureşti, dar şi pe fraţii Ioan şi Victor Becali. Tot în prezenta cauză au mai fost condamnaţi în primă instanţă avocaţii George Antonie Iorgovan şi Daniel Costel Petre.
De menţionat că, până să fie cercetată în dosarul în care a fost condamnată de Bogdan Florin Voinescu, Geanina Terceanu a judecat şi dosarul în care Avraham Morgenstern, apropiat al lui Radu Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, este suspectat că, în perioada 2009 - 2014, în calitate de administrator al SC Shapir Structures SRL, nu ar fi înregistrat corespunzător veniturile obţinute din trei contracte şi nu ar fi înregistrat facturile fiscale aferente acestor venituri, în executarea acestor contracte. În prezenta cauză, afaceristul israelian Morgenstern a fost condamnat definitiv la opt ani de închisoare cu executare.
Pedepsele din Dosarul Retrocedărilor din Constanţa
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dictat aproape 120 de ani de închisoare în Dosarul Retrocedărilor din Constanţa:
Radu Ştefan Mazăre: nouă ani de închisoare
Nicuşor Daniel Constantinescu: cinci ani de închisoare.
Constantin Racu: şase ani şi zece luni de închisoare.
Daniela Ramona Dospinescu: şapte ani şi şase luni de închisoare.
Ion Marica: cinci ani de închisoare.
Cristian Talpău: patru ani de închisoare.
Nora Alina Chircă: doi ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere a executării pedepsei rezultante pe un termen de încercare de patru ani.
Dan Miron: doi ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere a executării pedepsei rezultante pe un termen de încercare de cinci ani.
Bogdan Ghiţulescu: patru ani de închisoare.
Răsvan Mircea Tudorache: doi ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere a executării pedepsei rezultante pe un termen de încercare de patru ani.
Paraschiva Barbu: trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere a executării pedepsei rezultante pe un termen de încercare de cinci ani.
Niculae Nejloveanu: doi ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere a executării pedepsei rezultante pe un termen de încercare de patru ani.
Mihai Sergiu Ceacîreanu: trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere a executării pedepsei rezultante pe un termen de încercare de şapte ani.
Bogdan Gabriel Sandu: patru ani de închisoare.
Daniel Ene: trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere a executării pedepsei rezultante pe un termen de încercare de şapte ani.
Georgică Giurgiucanu: cinci ani şi şase luni de închisoare. Foarte important, Înalta Curte a trimis spre rejudecare la Curtea de Apel Bucureşti cu privire la infracţiunea de uz de fals, în formă continuată, prevăzută de art. 291 C.pen. (1969) cu aplicarea art. 41 alin. (2) C.pen. (1969), reţinută în sarcina inculpatului Giurgiucanu Georgică.
Emil Dragoş Săvulescu: cinci ani şi şase luni de închisoare.
Aurel Jean Andrei: doi ani se dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe un termen de încercare de patru ani.
Cristina Budei: doi ani de închisoare cu suspendare condiţionată a executării pedepsei pe un termen de încercare de patru ani.
Viorel Pană: doi ani de închisoare cu suspendare condiţionată a executării pedepsei pe un termen de încercare de patru ani.
Mihai Camboianu: cinci ani de închisoare.
Valentin Gheorghe Ionescu: cinci ani de închisoare.
Cristian Borcea: cinci ani de închisoare.
Ruxandra Luminiţa Darie: doi ani de închisoare cu suspendare condiţionată a executării pedepsei pe un termen de încercare de patru ani.
Marius Puşcaşi: trei ani de închisoare.
Puşcaşi Carmen: trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere a executării pedepsei rezultante pe un termen de încercare de cinci ani.
Înalta Curte a încetat procesul penal faţă de inculpatul Andrei Sozanski pentru infracţiunea de fals intelectual, în formă continuată, prevăzută de art. 289 C.pen. (1969) cu aplicarea art. 41 alin. (2) C.pen. (1969) şi art. 5 C.pen., ca urmare a intervenirii prescripţiei răspunderii penale (pct. F - Rechizitoriu).
Graţiela Rusu: doi ani de închisoare cu suspendare condiţionată a executării pedepsei pe un termen de încercare de patru ani.
Sanda Gabriela Radu: doi ani de închisoare cu suspendare condiţionată a executării pedepsei pe un termen de încercare de patru ani.
Claudia Cealera: doi ani de închisoare cu suspendare condiţionată a executării pedepsei pe un termen de încercare de patru ani.
Luminiţa Călătoru: doi ani de închisoare cu suspendare condiţionată a executării pedepsei pe un termen de încercare de patru ani.
Silvia Stanciu: doi ani de închisoare cu suspendare condiţionată a executării pedepsei pe un termen de încercare de patru ani.
Dima Alin Horaţiu: şase ani de închisoare.
Citeşte şi
117 ani de închisoare pentru un prejudiciu de 114 milioane de euro
Este oficial! O mică parte din Dosarul Retrocedărilor din Constanţa se va rejudeca!
O solicitare de retrocedare făcută de Cocăneanu a antrenat o serie de procese în Primăria Constanţa şi CN APMC
Şi cu bani puţini, şi puşi la plată Afaceriştii de la Pomacost, actuală Garden Shop Services, obligaţi să plătească avocaţii Primăriei Constanţa
Terenuri ce ar fi trebuit să revină Constanţei?! Ce vrea municipalitatea de la averea lui Cristi Borcea. Ce a făcut Fiscul bucureştean
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii