Rețele de distribuție a etnobotanicelor în Constanța, Medgidia, Năvodari și Cernavodă. DIICOT a trimis în judecată mai multe persoane
Rețele de distribuție a etnobotanicelor în Constanța, Medgidia, Năvodari și Cernavodă. DIICOT a trimis în
08 Apr, 2020 00:00
ZIUA de Constanta
2322
Marime text
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Constanţa au dispus trimiterea în judecată a cinci persoane acuzate de tafic de droguri. Dosarul se află pe rolul Tribunalului Constanța. Până în prezent nu a fost stabilit un prim termen de judecată.
În cauză, există suspiciunea rezonabilă că începând cu anul 2017, inculpaţii în calitate de membri ai mai multor grupuri infracționale care au funcționat pe baza relaţiilor generate de interese financiare, de rudenie, ori convieţuire au creat rețele de distribuție în centrele urbane din judeţul Constanța (mun. Constanța, mun. Medgidia, orașul Năvodari și orașul Cernavodă) a substanțelor noi cu proprietăți psihoactive („etnobotanice“) către numeroase persoane, în special tineri și adolescenți.
În urma cercetărilor efectuate au fost identificate în mai multe locații din orașele menționate așa-zise „centre“ de distribuție a substanțelor cu proprietăți psihoactive fiind identificaţi inculpaţii, majoritatea cunoscuţi pentru preocupările infracționale manifestate de-a lungul timpului, cu pregătire educațională precară, fără loc de muncă.
Amintim că în acest dosar, la începutul lunii ianuarie 2018, DIICOT a efectuat un număr de 42 de percheziţii domiciliare pe raza municipiilor Constanța, Medgidia și a orașelor Năvodari și Cernavodă, ocazie cu care au fost identificate şi ridicate aproximativ 2.097 gr substanță vegetală și pulverulentă susceptibilă a avea proprietăți psihoactive, peste 1200 pliculețe autosigilante pentru ambalarea substanțelor în scopul punerii în vânzare, 2.260 de euro, 1.750 de USD, 7.956 de lei, 17 telefoane mobile, un cântar electronic, două dispozitive pentru fumat, două pipe artizanale, trei grindere, 2.740 de țigarete despre care există suspiciunea ca provin din contrabandă, arme albe, bijuterii.
În cauză au fost indisponibilizate sume de bani și un autoturism de lux în vederea dispunerii măsurii sechestrului asigurator.
După această acțiunea, la vremea respectivă mai mulți inculpaţi au fost prezentaţi Tribunalului Constanţa cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.
Acţiunea a fost realizată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Porturi Maritime precum şi cu sprijinul polițiștilor din cadrul I.P.J. Constanța și al jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Tomis.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.
Citește și
Zece persoane din Piața Chiliei, în arest la cererea DIICOT Constanța
Un tânăr din Brașov, condamnat cu executare la Constanța. Pentru ce a fost trimis în judecată
DIICOT a găsit la Tulcea droguri de 300 de milioane de euro. Dosarul, amânat
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii