Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:32 03 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rezilierea contractului pentru reabilitarea Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța, dintre Actaeon Invest SA și CJC, pe masa Tribunalului

ro

14 May, 2024 17:00 645 Marime text
  • Dosarul are indicativul 5340/118/2021, iar părți sunt Actaeon Invest SA, în calitate de reclamant, și pârâții UAT Județul Constanța și Consiliul Județean Constanța.
Dosarul în care afaceriștii de la Actaeon Invest SA au contestat rezilierea contractului pentru reabilitarea Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța va fi deschis mâine de judecătorii de la Tribunal.
 
În cauză, compania Actaeon Invest SA contestă decizia Consiliului Județean Constanța de a rezilia contractul pe care cele două entități îl semnaseră pentru reabilitarea clădirii monument istoric.
 
Dosarul are indicativul 5340/118/2021, iar părți sunt Actaeon Invest SA, în calitate de reclamant, și pârâții UAT Județul Constanța și Consiliul Județean Constanța.
 
Obiectul dosarului este reprezentat de o cerere de constatare a nulității deciziei de reziliere a contractului 20385/29.07.2020.
 
Contractul reziliat viza „Servicii de proiectare (PT+DDE), servicii de asistență tehnică din partea proiectantului și execuție lucrări aferent Proiectului Reabilitarea Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța“.
 
Cazul se află în atenția judecătorilor încă din 2021, nefiind pronunțată până la acest moment o soluție în primă instanță.
 
De asemenea, în proces a fost dispusă inclusiv efectuarea unei expertize, așa încât acum părțile ar urma să pună în discuție și eventualele obiecțiuni exprimate de părți cu privire la raportul de expertiză.
 
Oricare va fi decizia pe care o va pronunța în cauză Tribunalul Constanța, ea va putea fi ulterior atacată la Curtea de Apel.
 
Despre Actaeon Invest SA
 
Potrivit termene.ro, platformă consultată pe 14 mai 2024, Actaeon Invest SA a fost înființată în 2016, iar în 2018 și-a schimbat sediul social, din județul Brașov, în București.
 
Firma are sediul social în București, pe bulevardul Energeticienilor, nr. 9E și se ocupă de lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale.
 
Acțiunile firmei sunt deținute de mai multe persoane fizice, grupate într-o Listă de acționari, iar administratorul societății este Cezar Iulian Vlădoianu, al cărui mandat este valabil până în 2026, acesta având puteri nelimitate.
 
Potrivit termene.ro, Actaeon Invest SA figurează cu opt achiziții directe (Comuna Valu lui Traian și Universitatea Ovidius Constanța autorități contractante) și șapte contracte publice (Comuna Tuzla, UM 02542 Focșani, Consiliul Județean Constanța și Compania Națională de Investiții printre autoritățile contractante).
 
În 2022, firma a declarat cinci angajați, profit peste 14.000 de lei și cifra de afaceri a depășit 1,3 milioane de lei.
 
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Procesul legat de modernizarea sediului Serviciului de Medicină Legală Constanța, amânat
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii